Αναβλήθηκε το διάγγελμα Μητσοτάκη

Λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Τουρκία

Αναβλήθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε προγραμματιστεί για τις 15:00 το μεσημέρι, στο οποίο θα ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο.

Να τονίσουμε παράλληλα ότι ο ισχυρός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ έγινε αισθητός μέχρι τη Σμύρνη της Τουρκίας προκαλώντας καταστροφές σε κτήρια, ενώ μεγάλοι είναι οι φόβοι για θύματα.

Τι θα ανακοίνωνε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ θα ζητούσε τη συστράτευση των πολιτών προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για τους τομείς που αναμένεται να μπουν σε «καραντίνα» προϊδέασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώνοντας χθες ότι «υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις».

Τα μέτρα θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον περιορισμό αυτών των εστιών υπερμετάδοσης του ιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το κλείσιμο των εστιατορίων και όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή 22:00 το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πηγές έχει εξεταστεί και το σενάριο για γενικό κλείσιμο του συγκεκριμένου κλάδου. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές που θα είναι σε συνάρτηση με το κλείσιμο της εστίασης.

Στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών μετά τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο «τουρισμός της νυχτερινής ζωής», καθώς η μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου οδήγησε στην εξάπλωση του ιού σε πολλές περιφέρειες, με πιο χαρακτηριστική αυτή των Σερρών. Ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καλύπτει και αυτές τις μετακινήσεις.

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη, και η αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα