Αναχώρησε το πρωί για την Κίνα ο Αντώνης Σαμαράς

Με στόχο να προσελκύσει όσες περισσότερες επενδύσεις κινεζικών κεφαλαίων μπορεί, ο πρωθυπουργός αναχώρησε το πρωί για την επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στο Πεκίνο όπου θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. LiKeqiang και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum και την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ .Zhang Dejiang και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping. Το Σάββατο 18 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου θα συναντηθεί με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο WorldCultural Forum, ενώ στη συνέχεια θα πάει στην Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει αρκετές συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής Κινεζικών επιχειρηματικών Ομίλων. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που θέλουν να αξιοποιήσουν το πολιτικό κλίμα για να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες. Να σημειώσουμε, τέλος, πως την Κυριακή 19 Μαΐου, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Διαβάστε επίσης