Ανδρέας Λοβέρδος: “Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ… ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο”

«Ως Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου θεωρώ το απόρρητο των επικοινωνιών θεμέλιο και μέτρο Δημοκρατίας. Αλίμονο εάν ισχύει οτιδήποτε διαφορετικό!»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως δεν ανήκει στο προοδευτικό τόξο και δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε μαζί του ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» και τον Γιώργο Κατσίγιαννη.

Για την παραβίαση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:

«Έχω κάνει δημόσια δήλωση για το ζήτημα την ημέρα που ο Ν. Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζήτησα τη διερεύνηση της υπόθεσης σε όλο της το βάθος. Έχω δώσει συνεντεύξεις, υποστήριξα όλες μας τις δράσεις. Ως Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου θεωρώ το απόρρητο των επικοινωνιών θεμέλιο και μέτρο Δημοκρατίας. Αλίμονο εάν ισχύει οτιδήποτε διαφορετικό!»

Όταν ρωτήθηκε αν η υπόθεση των παρακολουθήσεων μπορεί να σχετίζεται με τις εσωκομματικές εκλογές, απάντησε:

«Προφανέστατα και όχι. Εκείνος που παρακολουθεί τη διεθνή ειδησεογραφία γνωρίζει πολύ καλά ότι δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί για πολιτικούς αλλά και για πολίτες σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Στη Γαλλία οι σχετικές εξελίξεις ήταν αποκαλυπτικές. Διαβάζεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Όμως δεν πρέπει να εθιστούμε. Πρέπει να μπούμε μπροστά στον αγώνα αυτόν. Ο μιθριδατισμός είναι εχθρός της Δημοκρατίας».

Στην ερώτηση αν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καλή ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με το ΠΑΣΟΚ για να επιτευχθεί ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε:

«Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικός του λογαριασμός. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς. Για να συσταθεί ένα πολιτικό μέτωπο απαιτούνται τουλάχιστον δύο πλευρές. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει στο προοδευτικό τόξο. Τόσο ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα με τα οποία πολιτεύεται, ακόμη και τώρα, όσο και τα αντιδημοκρατικά του πεπραγμένα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας 2015-2019, όπως ακριβώς και σήμερα, το πιστοποιούν. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυθεντικός εκφραστής του προοδευτικού χώρου. Πώς θα μπορούσε να συμμαχήσει με εκείνους που καταστρατήγησαν κάθε έννοια του Κράτους Δικαίου και καταπάτησαν τους θεσμούς κατ΄επανάληψη με μοναδικό σκοπό τη νομή της εξουσίας; Σε παρόμοια ερώτηση έχω απαντήσει πολλές φορές και έχω πει πως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Επειδή δε, στην ερώτησή σας αναφέρεστε σε ευκαιρία, σας απαντώ ότι η παράταξη, στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, δεν έχει ανάγκη από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κ. Μητσοτάκη, απάντησε:

«Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και έβαλε επί του παρόντος τέλος στην εκλογολογία που είχε ανοίξει στο δημόσιο διάλογο με υπαιτιότητα, το υπογραμμίζω αυτό, των στελεχών της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτό το δεδομένο θα ήταν λάθος από πλευράς μας να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση ή έστω νύξη για σενάρια συνεργασιών στον ενεστώτα χρόνο. Εμείς κοιτάμε και επιδιώκουμε να δυναμώσει το κόμμα μας, να ακουστούν οι ιδέες μας και να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή. Κατανοώ βεβαίως ότι ως τρίτη σήμερα κοινοβουλευτική δύναμη όταν θα φτάσει η ώρα των εκλογών θα κληθούμε να απαντήσουμε σε αυτό που θέτετε εσείς τώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα