Ανδρέας Λοβέρδος: “Θα νικήσω για να υπάρξει αντιπολίτευση στη χώρα”

Αναμονή μέχρι την τελευταία στιγμή για τις αποφάσεις τού Γ. Παπανδρέου

Τη Φώφη Γεννηματά θα ενημερώσει -διά ζώσης, εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η νοσηλεία της στον Ευαγγελισμό- για τις προθέσεις του ως προς τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιστρέφει το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη. 

Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι διεκδικητές της ηγεσίας συνεχίζουν κανονικά τη δραστηριότητά τους – οι Γερουλάνος και Χρηστίδης συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών από τη «βάση», ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν διανοήθηκε ποτέ το ενδεχόμενο απόσυρσης, προσθέτοντας ότι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα αυτό που δεν διαθέτει – «δηλαδή, αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Συνεπής στη δέσμευσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής παραμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης είπε πως δεν περίμενε ότι μπορεί να έχει αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου , ενώ αποκάλυψε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό δεν κράτησε περισσότερο από 2-2,5 λεπτά.

Πρόσθεσε, δε, ότι του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να το σκεφτεί ή να το σκέφτηκε να κάνει πίσω. Πρόσθεσε ότι έχει στο νου του αυτά που χρειάζεται η δημοκρατική παράταξη, δηλαδή να προσφέρει στην Ελλάδα σήμερα «αυτό που δεν έχει», δηλαδή αντιπολίτευση.

Εξήγησε ότι δεν είναι υποψήφιος στο ΚΙΝΑΛ για να μετρήσει δυνάμεις και να εκλεγεί ξανά βουλευτής αλλά για να κερδίσει. «Θα νικήσουμε στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου. Θέλω σοβαρότητα, θέλω ενότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί μέσω των συνεργατών του να κρατήσει κρυφό μέχρι την τελευταία ώρα το «χαρτί» που σκοπεύει να τραβήξει, παρότι η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του έχει ήδη βρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 80 θετικούς αποδέκτες από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα