Ανδρέας Ξανθός: Υμνεί τον Τσιόδρα, θα τον «τελειώσει» ο Πολάκης;

Νέοι ύμνοι υπέρ Τσιόδρα από τον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που πάει κόντρα στην απαξίωση που επιχειρείται από την Κουμουνδούρου για τον λοιμωξιολόγο καθηγητή

Αν σκεφτεί κάποιος ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης συνυπήρξαν όχι μόνο στο ίδιο κόμμα αλλά και στο ίδιο υπουργείο, το πιθανότερο είναι ότι θα σκίσει τα… πτυχία του και εξήγηση δεν θα βρει τόσο γι’ αυτή καθαυτή την επιλογή αλλά και το πώς ο ένας συγχρωτίστηκε με τον άλλον.

Τα μόνα τους κοινά σημεία είναι το πτυχίο Ιατρικής (μικροβιολόγος ο Ξανθός, γενικός χειρουργός-εντατικολόγος ο Πολάκης) καθώς και η κρητική καταγωγή τους. Διότι, κατά τα λοιπά, ο Παύλος δεν δίνει ούτε τ’ αγγέλου του νερό –πολλώ δε μάλλον… εύσημα– αν δεν είναι δηλωμένος ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τον αβρό Ρεθυμνιώτη που έχει υψηλά αποθέματα  πολιτικού πολιτισμού.

Το απέδειξε για άλλη  μια φορά σήμερα με το άρθρο του που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στο οποίο ο Ανδρέας Ξανθός εξυμνεί τον Σωτήρη Τσιόδρα, χαρακτηρίζοντάς τον «λοιμωξιολόγο υψηλού επιστημονικού κύρους», ο οποίος στο καθήκον της καθημερινής και έγκυρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης ανταποκρίθηκε «με σοβαρότητα, επάρκεια, κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση για τις επιστημονικές αβεβαιότητες και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων και, τελικά, με αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας».

Κόντρα δε σε αυτούς που πετροβολούν και απαξιώνουν τη συνεισφορά του Σ. Τσιόδρα την περίοδο της πανδημίας, ο Ξανθός αποστόμωσε ακόμη και τους επικριτές που βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι επέλεξαν, εκ του ασφαλούς θα έλεγα, δηλαδή αφού είχε κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία, να αμφισβητήσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Να τον εγκαλέσουν για ασυνέπεια, αμφισημία, επιστημονική μονομέρεια, ακόμα και για ιδιοτέλεια. Τον δικαιώνει όχι μόνο η επιδημιολογική εικόνα και η πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το “αποτύπωμα” αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που άφησε στη συλλογική μας συνείδηση».

Γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα στην έντυπη «Α» ότι ο πρώην υπουργός Υγείας δεν φοβάται να πει τη γνώμη, έστω κι αν αυτή… τρακάρει στην «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» αντιπολίτευση, που ασκεί το κόμμα του. Όπως γράφαμε, επίσης, ότι θα το φάει το πολιτικό κεφαλάκι του ο Ξανθός αν συνεχίσει έτσι. Διότι το λες και πολιτική αυτοκτονική τάση να εξυμνείς –ΣΥΡΙΖΑ ων– τον άνθρωπο που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να το κάνεις κι από το έντυπο του Ομίλου Μαρινάκη, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγορεύσει σε μέγα μιντιακό εχθρό.

Διαβάστε επίσης