Ανδρόγυνο διαρρηκτών «χτύπησε» τουλάχιστον 17 φορές στην Αχαΐα

«Άνοιγαν» σπίτια κλέβοντας κοσμήματα χρήματα γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές

Όχι μια, όχι δυο αλλά συνολικά 17 περιπτώσεις κλοπών είχε διαπράξει ανδρόγυνο στην Ανατολική Αιγιάλεια, με την αξία των κλοπιμαίων να αγγίζει τις 42.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το ανδρόγυνο έχοντας «ορμητήριο» τα Ζαχλωρίτικα, τόπο μόνιμης διαμονής τους, από τον περασμένο Μάιο, μέχρι και 21 Νοεμβρίου, εφορμούσαν σε περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας.                                                                     Στο στόχαστρο τους είχαν μπει σπίτια σε Διακοπτό, Ελαιώνα, Αχλαδιά, Ζαχλωρίτικα και Βαγιανέικα. Τα «άνοιγαν» κλέβοντας κοσμήματα, χρήματα, γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές αξίας 41.870 ευρώ. Η «λεία» που απέσπασαν μόνο , από δυο «χτυπήματα», σε αποθήκη ξενοδοχείου στο Ελαιώνα και εξοχική κατοικία στο Διακοπτό ανέρχεται στις 17.000 ευρώ.

Απειλούσαν και εκβίαζαν

Σε μια περίπτωση, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που έφθασε σε εξοχικό, όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, δεν δίστασαν να τον απειλήσουν λέγοντας του ότι θα κάνουν κακό στο παιδί του ενώ παράλληλα του πετούσαν διάφορα αντικείμενα προκειμένου να μην τους προσεγγίσει.

Επιπλέον, σε θύμα κλοπής, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει εργαλεία 15.000 ευρώ, ζητούσαν εκβιαστικά, «λύτρα» για την επιστροφή των κλοπιμαίων.

Η αρχή του τέλους για το «δίδυμο» συμμορίας διαρρηκτών, ήταν η προ ημερών κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου εντός της οικίας του, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης του άρπαξαν 200 ευρώ.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Αίγιο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, με τον άνδρα που έχει απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, να προβάλει αντίσταση.

Κάθε φορά μετέβαιναν στις περιοχές με διαφορετικά οχήματα τα οποία ήταν ιδιοκτησίας συγγενικών προσώπων τους σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των ερευνών.

Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία

Σε βάρος των ρομά 25 και 27 ετών, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της νομοθεσίας περί βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παράνομης βίας, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρας εκβίασης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνεργών τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα