Ανδρουλάκης: «Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ αξιοκρατίας και αναξιοκρατίας»

«Ποιον κοροϊδεύουν με αυτά τα μεγάλα λόγια;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στις κυβερνητικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Νέα Μηχανιώνα.

«Ο ρόλος μας δεν είναι να κρύψουμε τις ευθύνες κανενός αλλά μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός να έχει μια κυβέρνηση που θα έχει τη βούληση να οικοδομήσει ένα κράτος – εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος και όχι ένα πελατειακό κράτος, που θα είναι εργαλείο ρουσφετιού και αναξιοκρατίας στα χέρια της Δεξιάς ή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων τις απανωτές παρατάσεις επί εννιά χρόνια στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης και τη μετάταξη του σταθμάρχη κατά παράβαση της πρόνοιας του νόμου για ηλικιακό όριο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Ο κ. Τσίπρας μολονότι υποστήριζε το 2013 ότι είναι λίγα τα 300 εκατ. για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ξεπουλάει με 45 εκατ. δύο χρόνια μετά και, μάλιστα, σε μια ιταλική εταιρεία που δεν είναι και το καλύτερο όνομα στους σιδηροδρόμους της Ιταλίας. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο ελληνικός λαός πρέπει να ακούσει τη φωνή της Σοσιαλδημοκρατίας που είναι η χρυσή τομή για τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όταν ιδιωτικοποιείς, βάζεις στρατηγικό επενδυτή και τον ελέγχεις συνεχώς για να βελτιώνει τις υποδομές και όχι για να παραδίδονται στην κερδοσκοπία ξένων παραγόντων. Όταν θα σηκώνει το τηλέφωνο ο υπουργός ζητώντας : “Διόρισέ αυτόν”, θα του απαντά το κράτος: “Εσύ τη δουλειά σου κι εμείς τη δουλειά μας”» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Έλεγε ο Τσίπρας: “Θα φέρουμε το ασημένιο βέλος”. Σε ποιο δίκτυο; Κι έλεγε ο Μητσοτάκης: “Θα πάρουμε τρένα υδρογόνου με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης”. Σε ποιο δίκτυο; Ποιον κοροϊδεύουν με αυτά τα μεγάλα λόγια;» αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι αυτό που διεγείρει τους νέους είναι το γεγονός ότι βλέπουν την απουσία ισχυρών δομών υγείας, παιδείας, καλών θέσεων εργασίας και προοπτικής.

Σχετικά με το διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τόνισε: «Μεγάλες επενδύσεις να γίνουν, όχι όμως μόνο για την εγχώρια ολιγαρχία, αλλά για την κοινωνία. Η πλειοψηφία του λαού να είναι και παραγωγός και καταναλωτής ενέργειας. Και όχι να ισχυριζόμαστε “φεύγουμε από τον λιγνίτη’’ και αντί να πηγαίνουμε στην πράσινη μετάβαση με πολλές ΑΠΕ και φωτοβολταϊκά σε κοινότητες , να οδεύουμε μόνο σε μεγάλες επενδύσεις. Είμαστε οι πρώτοι που βάλαμε τέτοιο ποσοστό φυσικού αερίου στο ενεργειακό μας μίγμα σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να περνάμε δυσκολότερα την ενεργειακή κρίση από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, ενώ έχουμε το πλεονέκτημα του ήλιου και της θάλασσας. Γιατί; Διότι ισχυρά συμφέροντα θέλουν να νέμονται τον χώρο της ενέργειας».

«Εμείς δεν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δικαιοσύνης και αδικίας, μεταξύ προγράμματος και φαυλότητας, μεταξύ αξιοκρατίας και αναξιοκρατίας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα