Ανδρουλάκης: «Η ΕΕ πρέπει να σταθεί με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα Ερντογάν»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο Μιτχάτ Σανκάρ και βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών της Τουρκίας (HDP)

«Ο Ερντογάν με τις επιλογές του διχάζει την τουρκική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες και απειλεί τη γεωπολιτική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Μιτχάτ Σανκάρ και βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών της Τουρκίας (HDP), σήμερα στις Βρυξέλλες τόνισε ότι «είναι αναγκαίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΕΕ να σταθούν με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα του Ερντογάν, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό και τις αναθεωρητικές κινήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον προσώπων αλλά και την επιβολή εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μ. Σανκάρ ενημέρωσε για την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσπάθειες φίμωσης που αντιμετωπίζουν από το αυταρχικό καθεστώς του Προέδρου Ερντογάν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρόεδρος του HDP, Σελαχαντίν Ντερμιτάς, καθώς και πολλοί άλλοι βουλευτές και εκλεγμένοι δήμαρχοι βρίσκονται στη φυλακή, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει διαδικασία ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την πλήρη απαγόρευση του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για μία δημοκρατική και ειρηνική Τουρκία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το HDP ήταν το μόνο κόμμα που είχε εναντιωθεί στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα