Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει πολλαπλάσια σημεία για δωρεάν PCR και rapid τεστ»

«Να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και να έχουμε γρηγορότερη ιχνηλάτηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά την περιοδεία του στο ΚΥ της Λ. Αλεξάνδρας

Πολλαπλάσια σημεία για δωρεάν μοριακά και rapid τεστ κάλεσε την κυβέρνηση να δημιουργήσει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στο Κέντρο Υγείας της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό προκειμένου να αποσυμφορηθούν από την πίεση τα νοσοκομεία.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, οδηγώντας πάρα πολλούς συμπολίτες μας στην ανάγκη να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους.

»Γι’ αυτό πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δημιουργήσει πολλαπλάσια σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και να έχουμε γρηγορότερη ιχνηλάτηση.

»Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπάρχουν οι δομές του ΕΣΥ, η δημιουργία των οποίων αποτέλεσε επιλογή της παράταξής μας στο παρελθόν. Τις δομές αυτές θα πρέπει η κυβέρνηση να τις στηρίξει στρατηγικά και όχι συγκυριακά, με μόνιμο προσωπικό και περισσότερο σύγχρονο εξοπλισμό.

»Αν αυτά είχαν γίνει από την αρχή της πανδημίας, οι πολίτες θα είχαν καλύτερες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία θα δέχονταν λιγότερη πίεση και θα κάναμε μια πιο ορθολογική διαχείριση της πανδημίας. Έστω και τώρα, αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να γίνουν επιλογή της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα