Ανδρουλάκης κρυπτόμενος για τη NOVARTIS…

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φοβάται να μιλήσει για σκευωρία λες και δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον Τσίπρα

Έχει προκαλέσει εντύπωση η αφωνία του Κινήματος Αλλαγής για τη σκευωρία Novartis. Η τοποθέτηση του Βενιζέλου για «σκευωρία» κατά του πολιτεύματος δεν φαίνεται να του συγκινεί…

Προς ώρας ο Νίκος Ανδρουλάκης εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής χτίζει τον μύθο του. Ακόμη και οι αστοχίες τους συγχωρούνται, καθώς διάγει τον μήνα του μέλιτος. Μάλιστα, αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, όπου έχει μόνο σχεδόν διπλασιάσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, αλλά και το ότι παρουσιάζεται να διεκδικεί στα ίσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κεντρώο χώρο.

Όμως στην υπόθεση με τη σκευωρία της Novartis, που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή, πιάστηκε οφ σάιντ, έδειξε αδυναμίες. Είτε λόγω απειρίας, είτε επειδή κάποιους τους θεωρεί βαρίδια, παρά το γεγονός ότι αυτοί του έδωσαν την ευκαιρία να ανελιχθεί. Την Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αναφερθεί στη σκευωρία της Novartis, καθώς είχε γίνει γνωστή η αρχειοθέτηση εκ μέρους της Δικαιοσύνης για την έρευνα που διεξήχθη επί σχεδόν μία πενταετία για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, την Κυριακή μιλώντας στη Βουλή, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε μόνο στα έξι από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και το σύστημα Ρασπούτιν και ανήκουν στο κόμμα του, δίνοντας πάσα στο ΚΙΝΑΛ να κάνει το ίδιο και για τους υπόλοιπους τέσσερις.

Πολλοί εκτιμούν πως ήταν λάθος του κ. Μητσοτάκη, που δεν αναφέρθηκε. Αυτό υποστήριξε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με διπλή ανάρτησή του. Στη δεύτερη μάλιστα, απαντώντας και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο κ. Ι. Στουρνάρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα».

Αφωνία πλην Σκανδαλίδη

Όμως την ίδια ώρα έχει προκαλέσει εντύπωση η αφωνία του Κινήματος Αλλαγής. Διότι εάν εξαιρέσουμε την αντίδραση στη Βουλή του Κώστα Σκανδαλίδη, που έψεξε τον πρωθυπουργό επειδή ξέχασε τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Γιάννη Στουρνάρα, ουδέν. Ο κ. Σκανδαλίδης στη Βουλή έλαβε τον λόγο και είπε: «Αντιπαρέρχομαι την πολιτική απρέπεια που υποδηλώνει την κομματική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για τη λειτουργία των θεσμών. Αλήθεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Στουρνάρας, κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος για πολλά χρόνια υπουργός σε διαφορετικές κυβερνήσεις και ο Γιώργος Κουτρουμάνης δεν άξιζαν της πρωθυπουργικής προσοχής;» Ακόμη κι αυτή η παρέμβαση έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή. Μέχρι τότε δεν υπήρξε ούτε ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ. Τίποτα απολύτως.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση έκανε επίσημα λόγο για σκευωρία Novartis, όμως από το ΚΙΝΑΛ άκρα του τάφου σιωπή. Λες και επιθυμούν τον ενταφιασμό της λέξης «σκευωρίας» για να μη δυσαρεστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την έκβαση των πραγμάτων βγαίνει εκτεθειμένος. Τόσες ημέρες που αρχειοθετήθηκαν και οι φάκελοι των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, το ΚΙΝΑΛ κοιτάζει στα βουνά και στα λαγκάδια. Ακόμη και όταν ο Πολάκης αποφάσισε να το παίξει δικαστής από του βήματος του Κοινοβουλίου για μία αρχειοθετημένη απόφαση, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κοιτούσαν απλά. Ένας δεν βρέθηκε να πει «ρε φίλε, αυτά τα δήθεν στοιχεία που ανέφερες έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη». Οπότε, πολύ λογικά, υπήρξε η έκρηξη του κ. Γεωργιάδη όταν άκουσε τη γραμματέα τής Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, να κρατά ίσες αποστάσεις, προφανώς κατόπιν εντολής.

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι ότι κ. Ανδρουλάκης δεν νιώθει την ανάγκη να βγει ο ίδιος τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κάνει λόγο για σκάνδαλο, παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη μίλησε, να υποστηρίξει τα στελέχη του κόμματος του, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΣΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ανθυποψήφιος του Ανδρέα Λοβέρδο και ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης; Και κρατά αυτήν τη στάση την ώρα που έχουν κληθεί ως κατηγορούμενοι να απολογηθούν για κακουργήματα δημοσιογράφοι φίλοι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει εισέλθει στη λεωφόρο προς το Ειδικό Δικαστήριο.

Λογικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του στη Βουλή καταχέριασε το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας μεταξύ άλλων:  «Ντρέπομαι για την ανακοίνωσή σας. Όταν σας έβριζαν ως δωροδοκηθέντες για τα CDs, εγώ βγήκα και σας στήριξα. Και εσείς βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον Πολάκη. Ο κ. Βενιζέλος έβγαλε μια ανακοίνωση και είπε ότι κακώς ο πρωθυπουργός δεν μίλησε και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-Ρασπούτιν. Όμως ο πρωθυπουργός μίλησε ως πρόεδρος της Ν.Δ., για να δώσει τη δυνατότητα και στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει μια αντίστοιχη δήλωση. Πού είναι ο Ανδρουλάκης; Ούτε μια δήλωση δεν έκανε. Αγαπητέ κ. Βενιζέλο, μας αδίκησες, αλλά σε αδίκησε το ίδιο σου το κόμμα. Το να με εξισώνετε λοιπόν με τον κ. Πολάκη αδικείτε τον κ. Βενιζέλο».

Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είπε:  «Μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας, είστε ψυχούλες στη ΝΔ που κάνατε όλα αυτά ώστε να δώσετε τη δυνατότητα στον κ. Ανδρουλάκη να μιλήσει για τον κ. Βενιζέλο. Έχω τόσα αποσπάσματα για το τι έχει πει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών. Μάλλον έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου. Κατανοούμε ότι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μας, του κ. Σκανδαλίδη, δεν σας ικανοποίησε. Ικανοποίησε όμως αυτούς που έπρεπε.
Η σκευωρία της Novartis απαντήθηκε με καθαρό τρόπο από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που δεν έφυγε από την ψηφοφορία
».

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης το θεώρησε περιττό να πάρει ανοιχτά θέση. Συνεχίζει κρυπτόμενος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα