Ανδρουλάκης: «Το λεφτόδεντρο του Μητσοτάκη ξεράθηκε με δική του δημοσιονομική ευθύνη»

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέλυσε τις προτάσεις του για κοινωνική κατοικία, ενεργειακή κρίση και ακρίβεια χωρίς να ξεχάσει να ρίξει τα "βέλη" του

Τις προτάσεις του για την κοινωνική κατοικία, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέλυσε διεξοδικά τις προτάσεις του, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για «στοχευμένα μέτρα, συγκεκριμένα που δεν εκτροχιάζουν δημοσιονομικά τη χώρα».

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο κύμα ακρίβειας. Η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμισθεί ήδη. Η χώρα μας έχει υψηλό πληθωρισμό και ακριβή βενζίνη. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την εισαγωγική ομιλία του.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που όμοιό του είχαμε χρόνια να ζήσουμε. Ο πληθωρισμός επανήλθε, σε διψήφια ποσοστά μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια. Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να συμπιέζεται μετά τις πολλαπλές κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει ως οικονομία και κοινωνία τα τελευταία 15 χρόνια. Η αύξηση σε δόσεις κατά 10% του κατώτατου μισθού που έδωσε η κυβέρνηση έχει ήδη εξανεμιστεί καθώς ο πληθωρισμός τρέχει με 12%», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το αυξημένο κόστος ζωής ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως χρειάζονται «συγκεκριμένα μέτρα που προστατεύουν το εισόδημα των Ελλήνων δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας και ασφαλείας, χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο τις θυσίες και τους κόπους των τελευταίων 10 ετών που έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Δίνεται η μάχη του συγκεκριμένου και αυτονόητου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «το λεφτόδεντρο του κ. Μητσοτάκη ξεράθηκε. Προφανως με δική του δημοσιονομική ευθύνη».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε δίπλα του τον Σύμβουλο επί Οικονομικών Θεμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ηλία Κικίλια, τον Καθηγητή και Τομεάρχη Ενέργειας Χάρη Δούκα και τον Πρώην Υπουργό Οικονομικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Φίλιππο Σαχινίδη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα