ΑΝ.ΕΛ.: Να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία

Η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο καταμερισμός των νομών εποπτείας για τους βουλευτές ήταν το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα οι Αν.Ελ. αποφάσισαν να καταθέσουν τροπολογία που θα διασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «παρόλο που γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τις προσεχείς ημέρες νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επειδή αύριο στα πρωτοδικεία της χώρας υπάρχει σωρεία πλειστηριασμών, καταθέσαμε σχετική τροπολογία-ασπίδα στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ώρες στη Βουλή για την ανθρωπιστική κρίση».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν ότι η τροπολογία είναι απολύτως συνυφασμένη με την αξιοπρεπή διαβίωση, «όπως επιβάλει και το άρθρο 2 του Συντάγματος και είναι άμεση ανάγκη να επανισχύσει η διάταξη του νόμου 4224/13, η οποία έπαυσε να ισχύει μετά την 31/12/2014» ενώ επισημαίνουν ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί δέσμευση του προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου».

Όπως τόνισε ο κ. Νικολόπουλος «αυτονόητο είναι ότι και αύριο, όπως και στο παρελθόν, οι βουλευτές και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, θα είμαστε στα πρωτοδικεία μαζί με τους δοκιμαζόμενους πολίτες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα