Ανέλυσε το σχέδιο του για την Αθήνα ο Μπακογιάννης στο Ελληνοϊσραηλινό Επιμελητήριο

«Η Αθήνα χρειάζεται πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Να ξεπερνάμε αυτά που μας χωρίζουν και να ενώνουμε δυνάμεις», ήταν το μήνυμα το Κώστα Μπακογιάννη στη Γενική Συνέλευση και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «δυστυχώς αναβιώνει ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός» και πρόσθεσε ότι «ξεχνάμε εύκολα και ταυτόχρονα δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε αποκρουστική την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Είπε πως τέτοια φαινόμενα μας βρίσκουν ενωμένους, αποφασισμένους, χωρίς αστερίσκους και συμβιβασμούς, και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε. Θυμήθηκε μάλιστα τη δράση του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου Δημητρίου που μαζί με τον Δήμαρχο του νησιού Λουκά Καρρέρ έσωσαν 272 ψυχές Εβραίων.

 «Το επιχειρησιακό μας σχέδιο για την Αθήνα»

«Ελάτε να κάνουμε ένα νοητό ταξίδι στην Αθήνα του αύριο. Πάμε να κοιτάξουμε την πόλη μας από ψηλά», συνέχισε και υπογράμμισε:

«Αναγνωρίζω ανάμεσά σας δραστήριους πολίτες που θέλουν να συμβάλλουν για να γίνει η Αθήνα ξανά η πόλη των πόλεων, παγκόσμιο μητροπολιτικό κέντρο, σύγχρονος φάρος πολιτισμού, κοιτίδα δημιουργικής βιομηχανίας, ασυναγώνιστος τουριστικός προορισμός».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε αναλυτικά 11 στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου που ετοιμάζει ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» για την ασφάλεια, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, το πράσινο, τον μεγάλο αθηναϊκό περίπατο, τις σύγχρονες γειτονιές-πρότυπα, τον τουρισμό, τους χώρους άθλησης, τις παιδικές χαρές, την επιχειρηματικότητα, τις υπηρεσίες του Δήμου, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την αξιοποίηση της δημοτικής υπηρεσίας.

11 στόχοι για την Αθήνα με αριθμούς, στοιχεία και παραδείγματα από το εξωτερικό

Για κάθε στόχο εξήγησε με αριθμούς και στοιχεία πως ακριβώς θα επιτευχθεί.

Για παράδειγμα για την εγκληματικότητα και την ελλιπή αστυνόμευση, είπε πως σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση (Kapa Research – Δεκέμβριος 2018) είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Δήμο Αθηναίων.

Σημείωσε ότι σήμερα υπηρετούν 390 δημοτικοί αστυνομικοί από τους 1.200 που υπηρετούσαν αρχικά, δηλαδή το 1/3, και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα γίνει επικεφαλής Σχεδίου Δράσης για την ασφάλεια διαθέτοντας Ενιαίο Κέντρο για το συντονισμό ενώ θα υπάρχουν μικτά κλιμάκια Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας.

Μιλώντας για τον στόχο της προσβασιμότητας, είπε ότι από τα 24.000 τμ πεζοδρομίων στο Δήμο Αθηναίων, μόνο στα 8.000 έχουν κατασκευαστεί ειδικές ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και εκεί με κακοτεχνίες. Συμπλήρωσε δε ότι το 11% των κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας εντός του 2017 αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε ράμπες.

Αναφερόμενος στο στόχο της προσέλκυσης 5 εκ. τουριστών ετησίως, εξήγησε ότι 1 εκ. ευρώ τουριστικών εσόδων σημαίνουν περίπου 50 νέες θέσεις εργασίας και μίλησε για την ανάγκη νέων τουριστικών προϊόντων και για την καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου «city break» προορισμού.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρέπει ο Δήμος να αναλάβει τη διαχείριση του πρασίνου που βρίσκεται εντός των ορίων του (Πεδίον του Άρεως), τις αρμοδιότητες για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου και του Δικτύου Ομβρίων υδάτων, να υπάρξει ανταποδοτικότητα στην παροχή υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο, να μεταβιβαστεί στο Δήμο η διαχείριση αναξιοποίητων κτηρίων του Δημοσίου εντός των γεωγραφικών ορίων του, μετά από κατάθεση business plan για την αξιοποίησή τους, να καταργηθεί η Ανάπλαση ΑΕ και να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.

Διαβάστε επίσης