Ανεμβολίαστοι πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές φροντίδας

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα υπηρεσία MyEFKAlive

Στην αποκάλυψη ότι πάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές φροντίδας παραμένουν ανεμβολίαστοι, προχώρησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Οι εργαζόμενοι σε δομείς φροντίδας ηλικιωμένων είναι μια από τις κατηγορίες που έχουν ενταχθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Την ίδια ώρα περισσότεροι από τους μισούς δεν έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Παράλληλα ανέφερε ότι οι ανάπηροι και ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 80%.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα, τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει πώς πάνε τα πράγματα σε επίπεδο εμβολιασμών, στο επιδημιολογικό κομμάτι και θα εκτιμήσει και πάλι την κατάσταση. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι εργοδότες πρέπει να γνωρίζουν αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι, για να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης του, επανέλαβε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχει διαφορετική εικόνα στον ΕΦΚΑ. Αυτή την περίοδο γίνονται κινήσεις προκειμένου να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και να αυξηθεί ο ρυθμός στις απονομές συντάξεων.

Ένα από τα πρώτα βήματα έγινε με την παρουσίαση της υπηρεσίας myEFKAlive που ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά και σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμη σε όλη τη χώρα. Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30 χιλιάδες το μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα