Καθημερινή ενημέρωση

«Ανεπαρκέστατος ο Καμίνης»

Όσοι έτυχε να διαβάσουν τη χθεσινή συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη σε σαββατιάτικη εφημερίδα («Παραπολιτικά») διαπίστωσαν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν ενδιαφέρεται (όπως είπε ο ίδιος) να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας στις δημοτικές εκλογές του 2014. Αντίθετα όσοι άκουσαν -επίσης εχθές- τον Γ. Καρατζαφέρη να μιλάει σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΪ) κατάλαβαν ότι αυτό το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό.

«Είναι ένα θέμα που θα το σκεφτώ με τον εαυτό μου και θα το συζητήσω με τους συνεργάτες μου αργότερα», είπε ο χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης στον ΣΚΑΪ και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε από πλευράς προτεραιότητας, ούτε από πλευράς συμφωνιών με κάποιους. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα -με κόκκινους πάνθηρες κ.λπ.-, θέλει κάποιον άνθρωπο με τη δική μου δομή και προσωπικότητα. Είναι κάτι που δεν έχω σκεφθεί καν. Αλλά δεν ξέρω καν τις σκέψεις του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και των άλλων για να προβώ σε κάποιες κινήσεις. Από την άλλη ο κ. Καμίνης έχει αποδειχθεί ανεπαρκέστατος…».

Τελικά τα σενάρια που τον συνδέουν με τον Δήμο Αθηναίων, είναι κάτι που όντως δεν απασχολεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όπως ο ίδιος δήλωσε στα Παραπολιτικά; Ή μήπως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση της επιστροφής του στη Ν.Δ.;

Σχετικά με το τελευταίο, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε από την τηλεοπτική συχνότητα του καναλιού του Φαλήρου πως «ούτε είχα επίσημη πρόταση, ούτε αποδέχθηκα καμιά πρόταση». Δεν έχασε ωστόσο την ευκαιρία να ρίξει το «μπαλάκι» στον πρωθυπουργό Ανώνη Σαμαρά: «Δεν έχω βρεθεί κοινωνικά με τον κ. Σαμαρά για να μιλήσουμε. Βλέπω μια διάθεση περισσότερη φιλική από άλλοτε στο πρόσωπο μου, αλλά μέχρι εκεί».

Άραγε αυτή η “φιλική διάθεση” είναι αρκετή για να ανοίξει η πόρτα της Συγγρού; Ή μήπως είναι πολιτικά “βολικότερο” να διατηρηθεί ζεστό το όποιο φλερτ με τη Ν.Δ. μέχρι τις δημοτικές εκλογές και όταν έρθει ο καιρός “βλέπουμε και κάνουμε”; Κομβικό σημείο; Η Χρυσή Αυγή, για την οποία ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε στα Παραπολιτικά ότι προσπαθεί να καταλάβει ποιος επωφελείται από την άνοδό της. “Δεν έχουν δώσει δείγματα πολιτικής πράξης ή ιδέας”, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συνέχισε: “Ποιοι είναι οι Χρυσαυγίτες; Ήταν παιδιά της ΟΝΝΕΔ που ήθελαν πιο ριζοσπαστικές πολιτικές. Δεν είχαν μολυνθεί ακόμα”.

Αν, λοιπόν, ισχύουν τα σενάρια που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να διεκδικεί το δήμο της Αθήνας με… ονομαστό υποψήφιο, ο Γ. Καρατζαφέρης ίσως να εκτιμά πώς είναι ο μόνος από τους συντηρητικούς (ή έστω υπερσυντηρητικούς όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι) υποψηφίους που μπορεί να ψαρέψει ψήφους από τη δεξαμενή της ακροδεξιάς.

Διαβάστε επίσης