Ανησυχεί o Μοσκοβισί για το shutdown των ΗΠΑ

Φόβους ότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ μπορεί να φρενάρει την επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

«Αναμένουμε να υπάρχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία, όμως φαίνεται ότι κάθε ημέρα που συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οδηγεί σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για τη χώρα και κατά συνέπεια υπάρχουν επιπτώσεις στους εταίρους της», είπε η εκπρόσωπος συνοψίζοντας τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι το διεθνές περιβάλλον βελτιωνόταν για τη Γαλλία, ότι στις ΗΠΑ η ιδιωτική ζήτηση ανέκαμπτε αλλά η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του χρέους, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσε να φρενάρει την ανάκαμψη», πρόσθεσε η κα Μπελκασέμ.

Τέλος, η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 η ανάπτυξη στη Γαλλία κατέγραψε αύξηση 0,5% ενώ οι επενδύσεις σταθεροποιήθηκαν, μετά από πέντε τρίμηνα συνεχούς υποχώρησης.

Διαβάστε επίσης