Ανιέλι: «Να παραμείνει ζωντανό για όλους τ’ όνειρο κατάκτησης του Champions League»

Το επιχείρημα του προέδρου σε ECA και Γιουβέντους, για την υποστήριξη μοντέλων που θα υποβαθμίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα

Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και της Γιουβέντους, εξέφρασε και πάλι την υποστήριξή του στην αναζήτηση μοντέλων που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική του Champions League και θα υποβαθμίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα.

Σε φόρουμ -με την επωνυμία «Leaders Week»- όπου παραβρέθηκαν περισσότεροι από 300 παράγοντες των σπορ, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν τα προσεχή χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αν σκεφτούμε τη φάση των ομίλων του Champions League, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τις 15-16 ομάδες που θα προκριθούν.

Γίνεται η κλήρωση των ομίλων και βασικά όλοι ξέρουμε, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις δύο ομάδες που θα περάσουν από το κάθε γκρουπ.

Θέλουμε να αλλάξει αυτό, όλοι πρέπει να έχουν το όνειρο της κατάκτησης του Champions League. Και το όνειρο πρέπει να παραμείνει ζωντανό.

Γι’ αυτό, η πιο μεγάλη πρόκληση είναι να καταλάβουμε εμείς τα κλαμπ τι πλατφόρμα θέλουμε για εμάς, για τα ενδιαφέροντα μας, τα προσεχή χρόνια. Αν βρούμε ένα project που θα έχει αποδοχή της τάξης του 70-80% θα είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με περισσότερη ποιότητα. Αν δε δούμε μπροστά, θα καταλήξουμε να υπερασπιζόμαστε ένα σύστημα που δεν υπάρχει πια, ένα σύστημα φτιαγμένο με εγχώριους αγώνες που θα ενδιαφέρουν πολύ λίγο τους επόμενους, τα παιδιά μας.

Πολλά ειπώθηκαν για την πρόθεση μας να σκοτώσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα. Όχι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι δε θα είναι ποτέ μια κλειστή λίγκα το νέο Champions League γιατί τα μεγάλα κλαμπ αναγνωρίζουμε την αξία του να παραμείνει ανοιχτό το σύστημα».

Διαβάστε επίσης