«Ανίσχυρη η υπογραφή Τσίπρα, Κοτζιά- Απορριπτέα η συμφωνία»

Για ανίσχυρες υπογραφές των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Κοτζιά για τη συμφωνία που υπογράφτηκε στις Πρέσπες στο Σκοπιανό μίλησε ο Νίκος Μαυραγάνης, την οποία χαρακτήρισε  «κακή και απορριπτέα» συμφωνία. 

Οι δηλώσεις έρχονται από στέλεχος της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον υφυπουργό Υποδομών που αμφισβητεί   πως οι ΑΝΕΛ θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στη Βουλή.

Ο κ. Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.

Η συμφωνία έχει άρει πολλές από τις ήττες του παρελθόντος, μία από αυτές του Αντώνη Σαμαρά το 1992. Δεν ήρθη όμως η βασικότερη η χρήση του όρου Μακεδονία. Αν θέλουμε να βάλουμε μία ταμπέλα στη συμφωνία, είναι από εμάς τους ΑΝΕΛ μία κακή και απορριπτέα συμφωνία.

Η θέση μας είναι επειδή η συμφωνία εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία απορρίπτουμε αυτή τη συμφωνία. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση και όχι μόνο τους υπουργούς».

Χαρακτήρισε μάλιστα κακούς του χειρισμού του ΥΠΕΞ κ. Ν.Κοτζιά στο ζήτημα της συμφωνίας, λέγοντας ότι “κακώς δόθηκε το όνομα».

Ο κ. Μαυραγάνης είπε επίσης πως η υπογραφή του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών είναι «ανίσχυρη» μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί η συμφωνία.

Διαβάστε επίσης