Ανησυχία από Ολάντ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Δηλώσεις για τις αποκαλύψεις που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδες τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, έκανε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος τόνισε πως έχει δρομολογηθεί ένας διάλογος «σε ανώτατο επίπεδο» για να θεσπισθεί «ένας κώδικας καλής συμπεριφοράς» μεταξύ συμμάχων στα θέματα της παρακολούθησης δεδομένων και επικοινωνιών, σύμφωνα με μία επιτροπή βουλευτών που επισκέφθηκε το Μέγαρο Ηλυσίων. Ο κ. Ολάντ υποδέχθηκε την επιτροπή Πληροφοριών του Κοινοβουλίου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις εκτενείς παρακολουθήσεις εκ μέρους της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

Επίσης, «εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και διατύπωσε σαφή αιτήματα προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Γερουσιαστής Ζαν-Πιερ Σοβέρ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής. «Ιδιαίτερα ζήτησε την σύνταξη ενός κώδικα καλής συμπεριφοράς μεταξύ συμμάχων» και ενημέρωσε πως ένας σχετικός διάλογος «ήδη έχει ξεκινήσει σε ανώτατο επίπεδο», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Διαβάστε επίσης