Ανησυχία για το στέγαστρο-Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

Ούτε ένας έλεγχος συντήρησης δεν έχει γίνει στο στέγαστρο του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ από το 2004 όταν και έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

Το θέμα θεωρείται πολύ σοβαρό και επείγον εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη ο οποίος ζήτησε να γίνει έλεγχος για  να ληφθούν αποφάσεις για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στο έργο.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Αθλητισμού  ζήτησε τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Το θέμα προέκυψε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο όταν άνθρωποι της UEFA παρατήρησαν την μεγάλη ταλάντωση που γινόταν στο άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ από τους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο στον αγώνα Champions League της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα δέκα χρόνια (και ως το 2014) δεν μπορούσαν να γίνουν έργα συντήρησης  διότι ήταν…αυθαίρετο καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής από το 2004! Όταν έγινε η τακτοποίηση (με το νόμο 2013) είχε προβλεφθεί ένα ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης τα οποία όμως δεν έγιναν ποτέ.

 

Διαβάστε επίσης