Ανησυχητικό μήνυμα Τραμπ – «Δεν έφυγα από την G7 για μία εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν, αλλά για κάτι «πολύ μεγαλύτερο»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε τον Γάλλο ομόλογό του ότι «σκόπιμα ή μη δεν κατανοεί ποτέ τίποτα»

Ένα εξόχως ανησυχητικό σχετικά με τις προθέσεις του μήνυμα έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι η εσπευσμένη αποχώρησή του από τη σύνοδο κορυφής της G7 «δεν έχει καμία σχέση» με μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, αλλά με κάτι «πολύ μεγαλύτερο» από αυτό.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ότι «σκόπιμα ή μη δεν κατανοεί ποτέ τίποτα». Αφορμή για το εν λόγω σχόλιο αποτέλεσαν όσα δήλωσε ο Μακρόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, κατά την οποία επισήμανε ότι «έγινε μια πρόταση» από την πλευρά των Αμερικανών για «μια συνάντηση και συνομιλίες» με τους Ιρανούς, συμπληρώνοντας ότι: «Αν οι ΗΠΑ μπορούν να πετύχουν μια εκεχειρία, αυτό είναι πολύ καλό».

«Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, για να διαφημιστεί, δήλωσε λανθασμένα ότι έφυγα από τη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά για να επιστρέψω στην Ουάσινγκτον και να εργαστώ πάνω σε μια ‘εκεχειρία’ μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Truth Social, καθώς αναχωρούσε για τις ΗΠΑ.

«Λάθος! Δεν έχει καμία ιδέα για τον λόγο για τον οποίο βρίσκομαι τώρα καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον, αλλά αυτό σίγουρα δεν έχει σχέση με μια εκεχειρία. Είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Σκόπιμα ή μη ο Εμανουέλ δεν κατανοεί ποτέ τίποτα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα