Ανοιχτά σενάρια Γεραπετρίτη για Πάσχα στο χωριό

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για το ενδεχόμενο οι πολίτες να μεταβούν εκτός νομού - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που έθεσε

Ανοιχτά άφησε τα σενάρια για την πιθανότητα οι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, δηλαδή να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο κ. Γεραπετρίτης είπε χαρακτηριστικά πως «η λογική είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα».

Συμπλήρωσε ότι  είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης, γι’ αυτό και οι μετακινήσεις στα χωριά θα είναι μια σημαντική ανάσα για τους πολίτες.

«Εκείνο που η επιτροπή έχει ήδη συζητήσει είναι ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε υποχρεωτικά self test. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας, νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα