Ανοιχτό ενδεχόμενο να απαγορευτεί η είσοδος σε ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο

«Έγινε σαφές ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης , για την πορεία της πανδημίας αλλά και για τους εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους η είσοδος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν ούτε στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Ωστόσο υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ, που είναι και το πιο κρίσιμο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιβάλλεται να επεμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα, όπως έγινε στην περίπτωση της Μυκόνου. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο ρυθμός αύξησης στο νησί έπεσε στο μισό.

«Έγινε σαφές ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα σε άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, υποστήριξε ότι όπου είναι αναγκαίο θα έχουμε παρέμβαση του κράτους.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων. Επισήμανε ότι το κράτος δεν είναι τύραννος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα στενοχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεμβολίαστος χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα