Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανασύστασης της ΚΟ του Ποταμιού

Ανοικτό το ενδεχόμενο επανασύστασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού αφήνει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αιτία η αποψινή ορκωμοσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Νίκου Νυφούδη ο οποίος θα αναπληρώσει τη θέση της παραιτηθείσης Κατερίνας Μάρκου η οποία κατέρχεται ως υποψήφια ευρωβουλευτής.

Το γεγονός ότι ο κ. Νυφούδης προέρχεται από το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού θα ανεβάσει σε πέντε τους βουλευτές οι οποίοι βρίσκονταν στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού και παραμένουν στο ίδιο κόμμα (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδη, Λυμπεράκη και Νυφούδης) και ως εκ τούτου εγείρεται ζήτημα για το αν μπορεί να επανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι ήδη έχει αποσταλεί σχετικό ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής με την απάντηση να αναμένεται πριν από την έναρξη της συζήτησης την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής απαιτούνται πέντε βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του ίδιου κόμματος για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Διαβάστε επίσης