Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων Μόσχας- Κιέβου

Ο σύμβουλος του Β. Ζελένσκι αποκάλυψε ότι οριστικοποιείται και ο τόπος και το πλαίσιο που θα γίνουν οι νέες διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Ένας τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων είναι πιθανό να διεξαχθεί στις 14 ή 15 Μαρτίου, ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κιέβου και Μόσχας.

Ο Μικάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, αναφέρθηκε στο θέμα.

«Να ξεκαθαρίσω. Στις διαπραγματεύσεις, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν βάζει τελεσίγραφα, αλλά ακούει προσεκτικά τις προτάσεις μας. Η Ουκρανία δεν θα εγκαταλείψει καμία από τις θέσεις. Τα αιτήματά μας είναι – το τέλος του πολέμου και η αποχώρηση των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Βλέπω την κατανόηση και γίνεται διάλογος», ανέφερε χαρακταρηστικά.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, την Κυριακή (13/3) ο σύμβουλος του Ζελένσκι τόνισε ότι: «Μόλις εκπονηθούν αμοιβαίες αντινομικές μορφές, θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση, δηλαδή ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αύριο, μεθαύριο».

Μάλιστα ο Μικαίλο Ποντόλιακ επισήμανε πως οριστικοποιείται και ο τόπος και το πλαίσιο που θα γίνουν οι νέες διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.

«Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα. Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλές προτάσεις, μεταξύ των οποίων και η στρατιωτική διευθέτηση. Θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα για την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των στρατευμάτων», είπε.

«Τα παραπάνω θέματα έχουν συζητηθεί, τώρα προσπαθούμε να βάλουμε αυτά τα θέματα σε ένα νομικό πλαίσιο», δήλωσε δήλωσε ο Ποντόλιακ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα