Ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη δίκη της υπόθεσης της 12χρονης από τα Σεπόλια

Τι προτείνει ο εισαγγελέας για τη μητέρα της 12χρονης

Ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη δίκη σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία της πρώτης δικογραφίας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των 26 κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη δικογραφία, εκτός από τους πρωταγωνιστές της δυσώδους αυτής ιστορίας, είναι κατηγορούμενη και η μητέρα της ανήλικης, η οποία εξακολουθεί να παραμένει προσωρινά κρατούμενη, αν και η ίδια αρνείται την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού, που την έφερε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, ενώ και η 12χρονη όλο αυτό το διάστημα στέκεται στο πλευρό της, υπερασπιζόμενη τη μητέρα της.

Εν αναμονή του βουλεύματος

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πλέον το βούλευμα, με βάση το οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφανθούν για την τελική παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη και για ποια ακριβώς ποινικά αδικήματα.

Και ενώ ήδη δρομολογήθηκε η πρώτη δίκη, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη δικογραφία για την ίδια δυσώδη υπόθεση, με άλλους εκ των κατηγορουμένων να βρίσκονται ήδη στη φυλακή και άλλους να έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανήλικο κορίτσι έχει δώσει ήδη επτά καταθέσεις, στις οποίες έχει μιλήσει για όλα εκείνα τα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην κακοποίησή της, παρά το γεγονός ότι όλοι μέχρι σήμερα έχουν αρνηθεί την ποινική τους εμπλοκή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα