Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου – Ελεύθερες οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα - Τι γίνεται με τα σχολεία

Το επίσημο “πράσινο φως” για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας, μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έδωσε διευκρινήσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν και τον τρόπο που θα ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Παράλληλα, ένα γνωστό και την άρση απαγόρευσης για μετακίνηση από δήμο σε δήμο, καθώς αυτό θα επιτρέπεται πλέον με την αποστολή SMS με τον κωδικό 6 και θα επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση του ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών, προχωρά σε προσαρμογές των μέτρων. Να δώσουμε μικρές ανάσες στον κόσμο, σε ένα νέο μείγμα. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων. Να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σπίτια και τα κορωνοπάρτι».

Ο υφυπουργός παράλληλα τόνισε επίσης: «Το άνοιγμα θα γίνει με αυστηρά μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις, όχι συγχρωτισμό. Με τη βοήθεια των νέων όπλων, δηλαδή τα εμβόλια και τα τεστ που θα δίνονται από την ερχόμενη εβδομάδα δωρεάν, αλλά και τη βελτίωση του καιρού, που θα μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους».

Μετά την εισήγηση των ειδικών, αποφασίστηκε:

-Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (σ.σ. 13032) και με χρονικό περιορισμό (σ.σ. 3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

-Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.

-Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα