Ανοίγεται και στο περιβάλλον ο «Κύκλος Ιδεών» του Βενιζέλου

Παρέμβαση για την κλιματική αλλαγή επιχειρεί ο Κύκλος Ιδεών, το think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο σε συνεργασία με το ίδρυμα Αντενάουερ, το «Konrad Adenauer Stiftung», διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Επείγουσα παράμετρος του νέου μοντέλου ανάπτυξης».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο King George (πλατεία Συντάγματος) με τη συμμετοχή τού νυν υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και τους δύο προκατόχους του, όπως επίσης και σημαντικούς καθηγητές. Εκ μέρους του ιδρύματος Αντενάουερ θα απευθύνει χαιρετισμό ο διευθυντής Χένρι Μπονέ, ενώ τους υπουργούς θα προλογίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας ο Κώστας Καρτάλης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Επικουρικού Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την Εφαρμογή της Σύμβασης για το Κλίμα και της Συμφωνίας των Παρισίων ), η Φοίβη Κοντούρη (Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων) και η Μιχαέλα Μπαλή (Director Ελλάδα & Κύπρος. Germany Trade & Invest) θα συζητήσουν με θέμα: «Είναι εφικτοί οι στόχοι; Από τις ρητορικές δεσμεύσεις στα πρακτικά μέτρα: ενέργεια, μεταφορές, ναυτιλία, τουρισμός».

Στο δεύτερο τραπέζι με θέμα: «Υπάρχουν βαθύτερες επιπτώσεις; Κοινωνικές σχέσεις, δημοκρατικοί θεσμοί, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», θα συζητήσουν οι Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Γιώργος Σταθάκης (πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Γιάννης Μανιάτης (πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

Η ημερίδα έχει ώρα έναρξης στις 16:00΄.

Διαβάστε επίσης