Ανοιγμα προς τα δεξιά με την επιστροφή Καρατζαφέρη

Η συζήτηση για την επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη… μαμά Νέα Δημοκρατία έχε ανοίξει για τα καλά. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άριστος γνώστης της πολιτικής τακτικής, γνωρίζει πως στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό το κόμμα του δεν πρόκειται να βρει θέση στη Βουλή.

Τρία από τα κορυφαία στελέχη του, οι κ.κ. Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλέυρης αναχώρησαν για… άλλες πολιτείες και συγκεκριμένα για τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, οπότε δικαίως αναζητεί και αυτός το τι θα κάνει. Αλλωστε, του κ. Καρατζαφέρη του αρέσει να «μέσα στο παιχνίδι», ακόμα κι αυτό σημαίνει ότι θα χρεωθεί μία ακόμη πολιτική… κωλοτούμπα. Η περίπτωση του Μνημονίου και της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι ίσως οι πλέον χαρακτηριστικές από αυτές.

Τον τελευταίο καιρό, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Συγγρού. Αλλωστε, τα γραφεία του στην οδό Καλλιρόης δεν απέχουν και πολύ. Οι φήμες θέλουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετρ της διπλωματίας και της επικοινωνιακής τακτικής, να έχει παίξει τον ρόλο του διαμεσολαβητή. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όσο κι αν δεν το λέει, θέλει να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς, όσο κι αν δεν το λέει και αυτός, τον θέλει στο κόμμα.

Ο λόγος είναι απλός: μπορεί πλέον τα ποσοστά του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις να είναι μαζί με τα «λοιπά κόμματα», όπως ο κ. Καρατζαφέρης δεν παύει να έχει ένα δικό του κοινό στον λεγόμενο συντηρητικό χώρο. Αυτό των νοικοκυραίων και της Εκκλησίας. Εναν χώρο αρκετά μεγάλο, που όμως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα, καθώς στα λίγο πιο δεξιά της υπάρχουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και στα… πολύ πιο δεξιά της υπάρχει η Χρυσή Αυγή. Εκεί ακριβώς ποντάρει με την επικειμένη επιστροφή Καρατζαφέρη, ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο ότι ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πολιτικός θα συσπειρώσει αυτόν τον κόσμο προς όφελος της «γαλάζιας» παράταξης. Και μπορεί να έχουν περάσει 13 χρόνια από την ημέρα που διεγράφη από τη ΝΔ, όμως ο ίδιος είναι ο πρώτος που μίλησε περί… πολυκατοικίας. Αρα, κανείς δεν θα τον κακολογήσει αν επιστρέψει στο… πατρικό διαμέρισμα!

Διαβάστε επίσης