Ανοίγουν «πόρτες» στον φράχτη του Έβρου

Αλλαγή στο αρχικό σχέδιο για τον φράχτη του Έβρου, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης αποφάσισαν την ελεγχόμενη διέλευση προσφύγων και όχι παράνομων μεταναστών.

Αν και αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ήταν υπέρμαχος της παραμονής του φράχτη, τώρα πλέον φαίνεται να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του και πείστηκε για τα ελεγχόμενα «ανοίγματα» στα θύματα δουλεμπόρων και όχι οικονομικών μεταναστών. Κατόπιν συζητήσεων με την υφυπουργό Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και άλλους παράγοντες η νέα πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι αλλάζει τα σχέδιά της. Ήδη ξεκινούν οι διαδικασίες μελέτης προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις «πόρτες» του φράχτη, από τις οποίες θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα μετανάστες που έχουν φύγει από τις πατρίδες τους κυρίως λόγω πολέμων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συσκέψεις προκειμένου να οριοθετηθεί ο τρόπος και τα κριτήρια διαχωρισμού ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους παράνομους μετανάστες, κάτι που έχει κάποιες δυσκολίες. Τέλος, ένα άλλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι το αν θα γίνουν και πότε οι εργασίες για την επισκευή του κομματιού μήκους 300 μέτρων του φράχτη που έπεσε λόγω της τελευταίας σφοδρής κακοκαιρίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα