Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου

Μέχρι τις 15 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή 8 Μαΐου, τα ρολά των εμπορικών καταστημάτων στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης η αυριανή λειτοιυργία των καταστημάτων είναι προαιρετική με τους Εμπορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης να προτείνουν επτάωρο ωράριο από τις  11:00 έως τις 18:00.

Σε ό,τι αφορά τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προτείνει οι εν λόγω επιχειρήσεις να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ για όσα σούπερ μάρκετ επιλέξουν να ανοίξουν και την Κυριακή το προτεινόμενο ωράριο είναι 11:00 – 18:00.

Θημίζεται ότι οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022, αν και σύμφωνα με τους εμπόρους ο θεσμός δεν έχει προσφέρει τα προσδοκώμενα για καταστηματάρχες και καταναλωτές. Εξαίρεση στην παραπάνω διαπίστωση αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη, οι καταναλωτές θα βρουν ευκαιρίες φθηνών αγορών σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός βρισκεται σε υψηλά επίπεδα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα