Ανοικτό το ενδεχόμενο παρουσίας θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να γίνουν με θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η πρόθεση των διοργανωτών είναι να βρεθούν φίλοι των αθλημάτων στις εξέδρες, έστω και σε μικρότερο αριθμό από την χωρητικότητα των γηπέδων.

Αυτή η βούληση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και δεν κάνει τελεσίδικη την απόφαση που είχε παρθεί από κοινού με τη ΔΟΕ για την απαγόρευση ξένων θεατών.

Η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι θα ήθελαν να έχουν στις εξέδρες όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές με μία ξεκάθαρη υποσημείωση

«Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψιν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες».

Η κατάσταση με την πανδημία στην Ιαπωνία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης και γηγενών θεατών, όσο δύσκολο και αν μοιάζει να πραγματοποιηθούν αγώνες μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Η ρευστή κατάσταση με τα δεδομένα της πανδημίας αναβάλλει μία οριστική απόφαση για την παρουσία του κόσμου, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να παρθεί τον Ιούνιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος υποστήριξε πως καταλαβαίνει την απόφαση των Ιαπώνων να κηρύξουν σε έκτακτη ανάγκη το Τόκιο λόγω πανδημίας, τονίζοντας επιπρόσθετα:

«Η ΔΟΕ έχει δεσμευτεί πλήρως για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων».

Άλλη μία ιδιαιτερότητα αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας είναι πως όσοι αθλητές ταξιδέψουν στο Τόκιο θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού 48 ωρών, ενώ προβλέπεται για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης η ύπαρξη καθημερινών τεστ ελέγχου για τον Covid-19 στα μέλη των αποστολών των χωρών που συνολικά φτάνουν τα 10.000!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα