Άνοιξε το Τριώδιο ο Παπαγγελόπουλος

Αποκριάτικη στρακαστρούκα το αίτημά του να εξαιρεθεί ο Θάνος Πλεύρης από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Novartis

Με βάση το ημερολόγιο το φετινό Τριώδιο ανοίγει στις 9 Φεβρουαρίου, την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, αλλά φαίνεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αποφάσισε να φέρει νωρίτερα τον χαρτοπόλεμο και τις σερπαντίνες.

Δεν εξηγείται αλλιώς, παρά μόνο με όρους αποκριάτικης στρακαστρούκας, η σημερινή δήλωση του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» ότι ο βουλευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, πρέπει να εξαιρεθεί από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη Novartis, επειδή ο “γαλάζιος” νομικός έχει υπάρξει συνήγορος του Αντώνη Σαμαρά σε υπόθεση σχετική με αυτήν την πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Αυτό που ο κ. Παπαγελόπουλος ή δεν γνωρίζει ή μπερδεύει είναι ότι ο Θ. Πλεύρης έχει μεν υπάρξει συνήγορος πολιτικής αγωγής του Αντώνη Σαμαρά, αλλά σε δικογραφία παντελώς άσχετη με την Novartis και συγκεκριμένα στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει (σ.σ. και κέρδισε) ο πρώην πρωθυπουργός εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Τόση σχέση δηλαδή όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο…

Ακόμη κι έτσι να ήταν, όμως, τα πράγματα, θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος –πριν ενημερώσει όπως είπε τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό γιατί τις ενστάσεις του κατά του κ. Πλεύρη δεν τις κατέθεσε στην αρχή της διαδικασίας (όπως έγινε για παράδειγμα στις περιπτώσεις των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολλάκη) αλλά τις θυμήθηκε τώρα στα… στερνά των εργασιών της επιτροπής;

Ε, μάλλον, τώρα χρειάστηκε τον… φραμπαλά, τώρα τον έκανε, επικαλούμενος μάλιστα τη «φίλια» δημοσιογραφική πένα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Με δεδομένη, πάντως, την “οδηγία” της Πειραιώς για το εν λόγω έντυπο, μάλλον η επίκληση τον ζημίωσε παρά τον ωφέλησε…

Διαβάστε επίσης