Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ): «Ελένη με Ελένη, υπάρχει διαφορά…»

Το 2015 το ΑΔΣ αξιολόγησε και επέκτεινε τη θητεία τη ςεισαγ. Ελένης Ράικου, εξετάζοντας και τον φάκελο της εισαγγελέως Μαρίας Γκανέ. Το 2019 το ίδιο Συμβούλιο στο τσάκα-τσάκα επέκτεινε τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη, χωρίς να μπει στον κόπο να εξετάσει τους φακέλους των εισαγγελέων Τζώνη και Βεργώνη

Άλλο η Ελένη Ράικου και άλλο η Ελένη Τουλουπάκη.

Άλλο οι Κουτρουμάνος (πρόεδρος ΑΠ το 2015) και Κοτζαμάνη (εισαγ. ΑΠ το 2015) και βεβαίως από την εξέλιξη των πραγμάτων, άλλο οι Πέππας (εισαγ. ΑΠ) και Ξένη Δημητρίου (εισαγ. ΑΠ) αμφότεροι τον Απρίλιο του 2019.

Αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί επισημαίνουμε τη διαφορά στη διαδικασία που ακολούθησε το ΑΔΣ το 2015 και στην… αλλαγή πλεύσης το 2019, η απάντηση είναι πολύ απλή. Για να επεκτείνει τη θητεία της κας Τουλουπάκη για μία ακόμη διετία, γεγονός το οποίο θα ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο αν συγκρινόταν ο φάκελός της με εκείνους των συναδέλφων της Τζώνη και Βεργώνη.

Αποφάσισαν, λοιπόν, ότι δεν απαιτείται αξιολόγηση και σύγκριση των φακέλων των τριών υποψηφίων για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Διαφθοράς και, αφού έκριναν(;) ότι η κα Τουλουπάκη είναι επιτυχημένη στο έργο της κατά την προηγούμενη διετία, και χωρίς να ερευνήσουν μια καταιγίδα καταγγελιών εις βάρος της,νοθεύοντας τη διαδικασία, την επέλεξαν για να περατώσει την έρευνά της για τη Novartis τους επόμενους έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, όπως είπε η ίδια ενώπιον του ΑΔΣ.

Βεβαίως, σήμερα, μετά από 13 μήνες, δεν έχει περατώσει την έρευνά της, σκοπίμως κατά τη γνώμη μας, ώστε αν της ασκηθεί δίωξη, είτε από τον ερευνώντα τις ποινικές και πειθαρχικές καταγγελίες εις βάρος της κ. Ζαχαρής, εισαγ. ΑΠ, είτε την παραπέμψει η Προανακριτική της Βουλής στο Ειδικό Δικαστήριο, μαζί με τον «μέντορά» της κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, το αφήγημα για τα Ντοκουμέντα, τις Αυγές, τα Κόκκινα ερτζιανά και τις έντυπες και ηλεκτρονικές Κόντρες, να είναι:«την παραίτησαν για να μη συνεχίσει την έρευνα της για τη Novartis».

Τώρα αν η κα Τουλουπάκη έχει υποχρεωθεί να αρχειοθετήσει τους φακέλουςεπτά εκ των δέκα πολιτικών προσώπων που είχε κρεμάσει στα μανταλάκια (Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Πικραμμένος, Κουτρουμάνης, Σαλμάς, Λυκουρέντζος), αφού ουδέν μεμπτόν υπήρχε εις βάρος τους, και δήθεν ψάχνει αν ο Αβραμόπουλος πριν από 11 χρόνια είχε ανάμειξη στην αγορά από το ΚΕΕΛΠΝΟ θερμικών καμερών –που τελικά δόθηκαν στα αεροδρόμια– και αν ο Άδωνις πήρε καμιά κλίση για παράνομη στάθμευση… Αυτό είναι μια παράμετρος του φιάσκου Novartis, για το οποίο –φιάσκο– οι σημερινοί ηγήτορες της Δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια.

Όσον αφορά τη δίωξη της πλάκας κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, με τις μέχρι σήμερα εξελίξεις πραγματικά η πλάκα είναι ότι αντί να τρέχει ο Ανδρέας –και γιατί να τρέχει άλλωστε, αφού στη δικογραφία δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του, και αναμένεται να αθωωθεί πανηγυρικά με βούλευμα– θα τρέχει η ίδια, αφού οι μηνύσεις Σαμαρά, Λοβέρδου, Στουρνάρα, Αβραμόπουλου –οι δύο τελευταίοι έχουν στραφεί κατά παντός υπευθύνου και όχι ονομαστικά– είναι λίγο δύσκολο να αρχειοθετηθούν.

Πρέπει βεβαίως να επισημάνουμε ότι τον Απρίλιο του 2019, που το ΑΔΣ ανανέωσε τη θητεία της κας Τουλουπάκη, στις παρυφές της δικαστικής ιεραρχίας ήταν ο κ. Πέππας και η κα Δημητρίου.

Η κα Δημητρίου, προφανώς λόγω προσωρινής αμνησίας, ξέχασε(!!!) να πληροφορήσει το Συμβούλιο για τις καταγγελίες του πρώην επόπτη για την υπόθεση Novartis της Εισαγγελίας Διαφθοράς,Γιάννη Αγγελή, καταγγελίες που η ίδια η κα Δημητρίου είχε αρχειοθετήσει τον Φεβρουάριο του 2019, και τον Ιούνιο του 2019 με υπόμνημά της στον Άρειο Πάγο ψευδώς ανέγραψε ότι δεν είχε γνώση για τις καταγγελίες αυτές.

Ξέχασε επίσης η κα Δημητρίου να αναφέρει στο Συμβούλιο τις δημόσιες καταγγελίες εις βάρος της κας Τουλουπάκη του μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη και βεβαίως επειδή προφανώς κοιτούσε τα αυτοκίνητα που περνούσαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το αποτέλεσμα ήταν να μην πάρει θέση για τις τοποθετήσεις ενώπιον του Συμβουλίου του αρεοπαγίτη κ. Κατσιρόδη ότι η κα Τουλουπάκη α) στις υπάρχουσες εκθέσεις που την αφορούν αναφέρονται αρνητικές παρατηρήσεις για την εργασία της και την επιστημονική της υποδομή, β) δεν έχει καμία έκθεση με εξαίρετη επιστημονική κατάρτιση, και γ) δεν έχει λάβει ποτέ μέρος σε συνεδρίαση ποινικού Εφετείου.

Έτσι λοιπόν ο κ. Πέππας (επιλεγείς από τον ΣΥΡΙΖΑ), η κα Δημητρίου (επιλεγείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Δασούλας (που είχε «τακτοποιήσει» τη νύφη του στη Γενική Γραμματεία της Διαφθοράς) και ο Σαλίχος (που έσπευσε σε δύο ημέρες από τον διορισμό του να έχει μελετήσει ολόκληρο τον φάκελο της κας Τουλουπάκη και βεβαίως και των δύο άλλων εισαγγελέων Τζώνη και Βεργώνη και στη συνέχεια να στοιχειοθετήσει την εισήγησή του για την επέκταση της θητείας της κας Τουλουπάκη), με μεγάλο ζήλο ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κας Τουλουπάκη.

Χαρακτηριστικό των τεσσάρων προαναφερομένων αρεοπαγιτών είναι η συνταξιοδότηση τον Ιούνιο του 2019 του κ. Πέππα, της κας Δημητρίου, και του κ. Σαλίχου, και τον Ιούνιο του 2020 η επίσης συνταξιοδότηση του κ. Δασούλα.

Με όλα τα παραπάνω εκτεθέντα, επιβεβαιώθηκε πλήρως η ρήση ότι «οι αρεοπαγίτες μιλούν μόνο με τον Θεό».

Αν βεβαίως μετά τη συνταξιοδότησή τους βρεθούν να διοικούν κάποια ανεξάρτητη Αρχή, ή να συμμετέχουν σε κάποιες επιτροπές εμπειρογνωμόνων, τότε για τις περιπτώσεις αυτές η ρήση αλλάζει, αφού ο Θεός είναι πλέον επίγειος…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα