Αντάρτικο του… γλυκού νερού από την Βαγενά

Με μία εκτός τόπου και χρόνου επιστολή, παρά το γεγονός ότι ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα λιτότητας, η Άννα Βαγενά ζητά από τους Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Κατρούγκαλο να βρεθεί ισοδύναμο μέτρο για το ΕΚΑΣ που έχασαν 100.000  συνταξιούχοι.

Η… αντάρτισσα του γλυκού νερού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ως ισοδύναμο μέτρο να μειωθούν οι μισθοί όλων όσοι αμείβονται από το Δημόσιο με ποσά άνω των 2.000 ευρώ. Σημειώνει ότι είναι προτιμότερο, από το να έχουν απώλειες οι χαμηλοσυνταξιούχοι, να μειωθούν αναλογικά οι μισθοί υψηλόμισθων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών, των υπουργών και των δικαστικών.

Αλήθεια, γιατί η κα Βαγενά δεν κατέθεσε την ίδια πρόταση όταν ψηφίζονταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι περικοπές; Ίσως, βέβαια, τώρα να θυμήθηκε την ιδιότητα της ως ηθοποιός…

Η επιστολή της Άννας Βαγενά
«Σχετικά με τις μειώσεις και περικοπές του ΕΚΑΣ σε πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθύνω ανοιχτή έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας:  Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ μέτρο.

Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου. Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημοσίου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρο-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.

Το ήθος αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη.

Με εκτίμηση,
Άννα Βαγενά
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας»

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα