«Άντε γεια» ο Λαζαρίδης, αποστασία βλέπει το Μαξίμου

Το πρωί της Τρίτης (26/6) επεφύλασσε μια έκπληξη στους πολύπαθους κατοίκους του Ελλαδιστάν.

Η έκπληξη ήταν ένα non paper που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το περιεχόμενο του οποίου «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό του Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι Βαγγέλης Μαρινάκης (Πειραιάς) και Ιβάν Σαββίδης (Θεσσαλονίκη) θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, μέσω ανεξαρτητοποίησης βουλευτών του κ. Πάνου Καμμένου.

Αφορμή ήταν η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Γ. Λαζαρίδη.

Η έκπληξη εντοπίζεται στο ότι το Μέγαρο Μαξίμου τη «φυλλορροή» των βουλευτών και στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. την αποδίδει σε σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας κα του Μητσοτάκη, και όχι στην πλήρη ανακολουθία λεγομένων και πράξεων του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Δηλαδή, εν ολίγοις, όλοι όσοι τολμούν να έχουν διαφορετική γνώμη από τον κ. Πάνο Καμμένο, στο θέμα του Μακεδονικού, όσοι τολμούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους διαδηλώνοντας, είναι είτε ακροδεξιοί είτε νεοδημοκράτες, που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, μέσω δύο επιχειρηματιών που έχουν έδρα τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αντίθετος με την κυβερνητική πολιτική και ότι επίσης πρόσκειται στη Ν.Δ. δεν αποτελεί είδηση. Μόνο που όταν ως επιχειρηματίας συμμετείχε στον αρχικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προσφέροντας 72 εκατ. ευρώ, τότε για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας εξαίρετος επιχειρηματίας. Όταν όμως «τόλμησε» να πάει κόντρα στις επιθυμίες του Μεγάρου Μαξίμου και να πάρει τον ΔΟΛ, τότε έγινε «ναρκέμπορος», σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, και τη γνωστή μεταμεσονύκτια τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιχειρηματία.

Ας πάμε όμως στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη. Εδώ υπάρχουν κάποια ερωτηματικά που μάλλον πολύ-πολύ δύσκολα μπορεί να δώσει απαντήσεις το Μέγαρο Μαξίμου.

  • Για ποιον επιχειρηματία η κυβέρνηση κίνησε γη και ουρανό, ώστε να μην καταβληθεί το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ της ΣΕΚΑΠ;
  • Ποιος επιχειρηματίας πήρε μέρος στον αρχικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στη συνέχεια ομολόγησε ότι έπαιξε τον ρόλο του «λαγού», ώστε να ανέβει το τίμημα;
  • Ποιος επιχειρηματίας πήρε τις μετοχές του Mega από τον Φώτη Μπόμπολα με τις ευλογίες της κυβέρνησης;
  • Ποιος επιχειρηματίας πήρε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρά τις αντιρρήσεις του Αμερικανού πρέσβη, και τις αιχμές για την προέλευση των χρημάτων;
  • Ποιος επιχειρηματίας «προέβλεψε» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός;
  • Ποιος επιχειρηματίας εκθείαζε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι του θυμίζει τον Πούτιν;
  • Ποιος επιχειρηματίας αγόρασε το «Έθνος», τοποθέτησε –αρχικά– ως εκδότη τον φίλα προσκείμενο προς την κυβέρνηση κ. Μάρη και στη συνέχεια τον απέσυρε για λόγους που μόλις πρόσφατα υπό μορφή διαρροής έγιναν γνωστοί;

Φυσικά, το ερώτημα για την ταυτότητα του επιχειρηματία στα παραπάνω επτά ερωτήματα –υπάρχουν κι άλλα 57 ή 107 αντίστοιχα ερωτήματα– έχει απάντηση, αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για τον Ιβάν Σαββίδη.

Τώρα για το αν ο Ιβάν «σχεδίασε» την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή κ. Γ. Λαζαρίδη, την απάντηση μπορεί να δώσει ο κ. Πάνος Καμμένος, η σχέση του οποίου με τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία είναι άκρως φιλική ακόμη και σήμερα.

Βέβαια, απάντηση ο κ. Καμμένος δεν πρόκειται να δώσει, ούτε να καρφώσει τον φίλο του Ιβάν, ανταποδίδοντας την «φροντίδα» του τελευταίου στην περίπτωση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας, μέσω του επίσης φίλου και συνεργάτη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, δηλαδή του κ. Β. Παπαδόπουλου.

Το γεγονός ότι ο Ιβάν άρχισε να σκέφτεται και την επόμενη μέρα, στρέφοντας το βλέμμα του προς την Ν.Δ., παρουσίασε πρώτη η «Α» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου.

Η περίπτωση υποψηφιότητας για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης του Θοδωρή Ζαγοράκη απέναντι στον Μπουτάρη ήταν το «δώρο» του Ιβάν για να ανοίξει η πόρτα της Πειραιώς. Τώρα αν –λέμε αν– για το άνοιγμα της πόρτας βοήθησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η ενέργειά του αυτή μόνο θετική μπορεί να θεωρηθεί από την παράταξή του.

Το πιθανότερο ήταν ότι μετά τα γεγονότα με την ονομασία των Σκοπίων και τις αντιδράσεις των Βορειοελλαδιτών ο Ιβάν έπρεπε να κάνει κάποια κίνηση διαφοροποίησης από την κυβέρνηση για να μη γίνει στόχος στη συμπρωτεύουσα, διαφορετικά θα έπρεπε να μετακομίσει στο Ροστόφ.

Όσον αφορά τη συμμαχία –ποδοσφαιρική και πολιτική του Ιβάν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά από μια περίοδο 18 μηνών έντασης–, που πρώτη ανέδειξε η “Α” στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί τα φιλικά ΜΜΕ των δύο επιχειρηματιών επιθυμούν μια μορφή συσκότισης. Το σλόγκαν κάποιων δημοσιογράφων φιλικών εντύπων του «Θρύλου» «μόνος μου, και όλοι τους» καλό είναι για τη Θύρα 7, όμως δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά.

Η εκλογή του Βαγγέλη Μπαταγιάννη, αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, ήταν μια επικοινωνιακή κυρίως κίνηση. Και αυτό γιατί στην 5μελή Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που αποφασίζει για όλα, ο Βαγγέλης Μπατογιάννης θα έχει να αντιμετωπίσει τρία πρόσωπα επιλεγμένα από τον Ιβάν και ένα από τον Δ. Μελισσανίδη.

Άλλωστε, αν το επιχείρημα ότι απλώς Ιβάν και Μαρινάκης συμφώνησαν για το καλό του ποδοσφαίρου στο πρόσωπο του Μπαταγιάννη γεννάται το ερώτημα γιατί δεν συμφώνησαν πριν από δέκα μήνες, δηλαδή τον Αύγουστο του 2017, για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ στο πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου –πάλι για το καλό του ποδοσφαίρου– και ο Μαρινάκης έριξε στον λάκκο των –εκλογικών– λεόντων τον Γιώργο Καλατζή. Είπαμε, καλά τα παραμύθια, αλλά μερικά έχουν και δράκο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα