Ανθεκτικό και πιο ισχυρό το τραπεζικό σύστημα

Την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος σε συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank.

«Πρόκειται για ένα θαύμα ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετεξέλιξή του και αναδιάρθρωσή του», είπε ο κ. Προβόπουλος, και πρόσθεσε ότι οι ενοποιήσεις των τραπεζών πραγματοποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο που κάνουν το σύστημα πιο ανθεκτικό και πιο ισχυρό.

«Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα των σκληρών δοκιμασιών που υποβλήθηκαν οι τράπεζες πρόσφατα από την BlackRock», ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ.

Για την παρουσία των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια ο Γ. Προβόπουλος επανέλαβε την θέση που είχε αναπτύξει πρόσφατα από την Αλβανία, ότι αυτή είναι στρατηγικής σημασίας. Τέλος, αναφερόμενος στην συγχώνευση Alpha Bank – Emporiki, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Alpha ανέλυσαν στον διοικητή της ΤτΕ τις προτάσεις τους για την ανάληψη ουσιαστικών πολιτικών λύσεων που θα διευκολύνουν την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά πάντα με γνώμονα τραπεζικά κριτήρια.

Διαβάστε επίσης