Αντίθετοι οι περιφερειάρχες στo «καπέλο» του εισιτηρίου στα διόδια

Οι περιφερειάρχες, με ομόφωνη απόφασή τους, απορρίπτουν αυτήν την πιθανότητα αύξησης της τιμής των διοδίων, χαρακτηρίζοντάς την «τραγικό λάθος σε αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης».

Επιπλέον, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μεταξύ άλλων, ζητούν να υπάρξει χιλιομετρική αντιστοιχία στο κόστος τιμής των διοδίων.

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ:

«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν συμφωνούμε και θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε σκέψη, σε οποιαδήποτε λογική για την αύξηση των διοδίων της παραχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό το κάνουμε γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι τα οικονομοτεχνικά στοιχεία της λειτουργίας της παραχώρησης του Μορέα είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν δικαιολογεί καμία επιπλέον αύξηση. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση σε συνεννόηση και σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους έχει ρυθμίσει όλα τα σχετικά προβλήματα.

Είναι τραγικό λάθος αυτή την κρίσιμη περίοδο της μεγάλης κρίσης, της μεγάλης επιβάρυνσης με καινούργιες υποχρεώσεις της ελληνικής οικογένειας, να μιλάμε για την εκδοχή αύξησης των διοδίων. Το θέμα αυτό εισηγήθηκα σήμερα στην ΕΝΠΕ, την Ένωση των Περιφερειών, και υπάρχει και ομόφωνη απόφαση».

Είναι σύμφωνοι όλοι ότι αρνούνται την αύξηση των διοδίων η οποία θα συνοδευόταν με τη δημιουργία νέων σταθμών εξόδων ;

«Όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέοι σταθμοί εξόδων, αλλά ούτε και αύξηση της τιμής των διοδίων. Επιπλέον, από την άλλη πλευρά, η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Να προχωρήσουμε γρήγορα στην αξιολόγηση του κόστους ανά χιλιόμετρο οδικού δικτύου.

Είναι απαράδεκτο σήμερα, στον 21ο αιώνα, να υπάρχουν οριζόντιες κατευθύνσεις του κόστους τιμής των διοδίων και όχι αυτό να γίνεται με την αντιστοιχία των χιλιομετρικών διαδρομών, έτσι όπως γίνεται σήμερα στο σύγχρονο κόσμο. Αν θελήσουν να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν, ας το κάνουν με καινούριες σκέψεις και όχι μετακυλίοντας τις πολιτικές και το κόστος εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών».

 

 

 

Διαβάστε επίσης