Αντίδραση του ΚΙΝΑΛ στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη: “Ο μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ

Τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και εργοδοτών πρέπει να αποφασίζουν για τον μισθό, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα

Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως και την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων ζητεί το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού στο οποίο ανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ.

Μόνο με αυτά τα μέτρα, εξηγεί το κόμμα, «θα μείνει όρθια η κοινωνία και θα στηριχθεί το εισόδημα».

Στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι: 

«Υπό τον μανδύα του δημοσιονομικά υπεύθυνου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού έχοντας στο μεταξύ αφήσει την ακρίβεια να κατατρώει το εισόδημα των πολιτών.

Ο εισαγωγικός μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ και μετά να ισχύσουν οι ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Ποιος φοβάται άραγε να αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και εργοδοτών;

Μόνο έτσι θα μείνει όρθια η κοινωνία, θα στηριχθεί το διαθέσιμο εισόδημα και θα αυξηθεί με υγιή και βιώσιμο τρόπο το εθνικό προϊόν με τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Σημειωτέον ότι 700.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση ή διαλείπουσα εργασία θα λάβουν (μέση) μεικτή αύξηση 25 ευρώ! Ενώ το επίδομα ανεργίας των 438 ευρώ και μόλις για το 15% των εγγεγραμμένων ανέργων αποτελεί εμπαιγμό».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα