Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο 1 ευρώ ανά συνταγή

Την έντονη αντίθεσή του στην υποχρέωση καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το μέτρο, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προς το παρόν αναστέλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή (8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό), οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος σε δηλώσεις του ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το ένα ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους. «Πρόκειται δηλαδή για έμμεση αύξηση της συμμετοχής του και αυτό αφορά τους πάντες. Δεν εξαιρεί καμία πάθηση και κανέναν ασφαλισμένο». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λουράντος, επειδή κάθε συνταγή μπορεί να περιέχει μόνο μέχρι τρία φάρμακα, η επιβάρυνση του ασφαλισμένου αν χρειάζεται περισσότερα θα είναι διπλάσια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα