Αντιμέτωπη με τον καρκίνο η Λένα Μαντά

Σε πρόσφατες δηλώσεις της η συγγραφέας Λένα Μαντά, αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει! Η ίδια, μίλησε ανοιχτά για τους δύσκολους μήνες που περνάει, αλλά και για τις χημειοθεραπείες που αναγκάστηκε να κάνει.

Η Λένα δήλωσε σε γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό : «Δεν υπήρχε έδαφος κάτω από τα πόδια μου. Είναι όμως και η διαδικασία μέχρι να πάρεις τη διάγνωση. Να γίνει η βιοψία. Πέρασα μια σειρά επώδυνων εξετάσεων. Μέχρι να βγουν οι απαντήσεις δεν είχα ανάσα».

Οι γιατροί διέγνωσαν ένα λέμφωμα, το οποίο είναι ένα στάδιο πριν τον καρκίνο και θεραπεύεται με χημειοθεραπείες.

Η ίδια προσθέτει: «Στάθηκα πάρα πολύ τυχερή. Οι περισσότεροι δεν έχουν τη δική μου τύχη. Είναι περίεργο το συναίσθημα. Μαζεύεις τα χειμωνιάτικα ρούχα και αναρωτιέσαι: «θα τα ξαναβγάλω»; Ξαφνικά αισθάνεσαι ευάλωτη. Και μετά ήρθαν οι χημειοθεραπείες. Και εκεί σκέφτεσαι για τα μαλλιά σου. Δεκαπέντε μέρες μετά την πρώτη χημειοθεραπεία ετοιμαζόμουν να πάω σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Πάω να χτενιστώ και εκεί πέφτει η πρώτη τούφα. Από εκεί και πέρα άρχισε ένας Γολγοθάς. Επί τέσσερις μήνες, αποφάσισα να τα αφαιρέσω μόνη μου και τα υπόλοιπα. Και από εκείνη την στιγμή άλλαξε όλο το σύμπαν μέσα στο σπίτι».

Ακόμα αποκαλύπτει: «Αν πήγαινα σε ψυχολόγο θα ντρεπόμουν για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ εμένα, τη Λένα, με τέτοιον άντρα, τέτοια παιδιά και τέτοιους φίλους, αδέλφια να στραφώ σε έναν ψυχολόγο. Χωρίς να τους υποτιμώ. Τα κατάφερα όμως. Το πρόλαβα. Και προσπαθώ να πω σε όλους πως η πρόληψη είναι το σημαντικότερο πράγμα».

Διαβάστε επίσης