Αντιμέτωπη με τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη η Κύπρος

Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Τρία πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ των Κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού σε ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κύπρου Αντρέα Κεττή, δήλωσε: Για την πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης – Καλαβασού ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2, με επτά εναέρια μέσα -τέσσερα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο των Βρετανικών βάσεων, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα της Εθνικής Φρουράς ως συντονιστής. Τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα επιχειρούν στο Πεντάκωμο.

Επίσης, εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση, οι λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Το τμήμα του δρόμου που παραμένει κλειστό εκτείνεται από την έξοδο της Ακτής του Κυβερνήτη μέχρι και την έξοδο Μονής. Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή και στη συνέχεια να επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Από τη φωτιά στο αυτοκίνητο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Για κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρέας Κεττής, δόθηκε εντολή εκκένωσης κατοικιών στην περιοχή Ακτή του Κυβερνήτη στο Πεντάκωμο Λεμεσού.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ναυαγοσωστικοί Πύργοι ΛΕΜ1 και ΛΕΜ2, σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην κοινότητα Αναλιώντα της Επαρχίας Λευκωσίας σε ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεσή της δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Λευκωσίας και πέντε από το Τμήμα Δασών. Επιπρόσθετα γίνονται ρίψεις νερού από ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με άλλα δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Λευκωσίας, ενώ επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας).

Στην περιοχή που εξελίσσεται η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να τις διαφυλάξουν. Η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με την Αστυνομία αναλαμβάνουν να εκκενώσουν κάποιες μεμονωμένες κατοικίες στην περιοχή Ακτή Κυβερνήτη, ανέφερε ο κος Κεττής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα