Αντιμέτωποι με δύο χρόνια φυλακή οι Μητρετώδης – Κουκλατζής

Αντιμέτωπη με διετή φυλάκιση βρίσκονται οι Έλληνες στρατιωτικοί  που είναι κρατούμενοι σε τουρκικές φυλακές από τις 2 Μαρτίου αφού προβληματισμό, προκαλεί η αναφορά του Τούρκου εισαγγελέα στο δικαστήριο της Τρίτης όπου εξετάστηκε και απορρίφθηκε (για πέμπτη φορά) το αίτημα των Μητρετώδη – Κουκλατζή για απελευθέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Επίσης και παρά τις ενέργειες της Ελληνικής πλευράς για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δυο στρατιωτικών στην Τουρκία, ο εισαγγελέας έθεσε το θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας», και όπως είπε «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δυο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Tι κατέθεσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Από την πλευρά τους καμία πρόθεση για διάπραξη αδικήματος δεν είχαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ πως «δεν είχα πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Από την πλευρά του ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κατέθεσε: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

 

 

Διαβάστε επίσης