Αντωνίου: «Στόχος να μπει το 2026 ο ΠΑΟΚ στη νέα Τούμπα»

Η Υπεύθυνη του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM, αναφέρθηκε στις επαφές με τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για τη Νέα Τούμπα.

Χαρακτηριστικά είπε:

Για το έργο της Νέας Τούμπας και τη σημασία του:

«Το θέμα του νέου γηπέδου της Τούμπας απασχολεί όλη τη Θεσσαλονίκη. Θα δώσει άλλη χροιά σε όλη την περιοχή. Αποτελείται κυρίως από το γήπεδο και από συνοδευτικά έργα που θα δώσουν ανάπτυξη σ’ όλη την περιοχή της Τούμπας. Το ευτύχημα είναι ότι προχωράμε από κοινού συντονισμένα. Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη. Στη συνάντηση συζητήσαμε και αυτό το ζήτημα και όλα τα ζητήματα που αφορούν το κομμάτι του αθλητισμού σε όλες τις εκφάνσεις».

Για το αίτημα χρήσης του Καυτανζογλείου από τον ΠΑΟΚ, με όρους ίδιους όπως χρησιμοποιούν το ΟΑΚΑ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός:

«Έχουν γίνει συζητήσεις, είμαστε εδώ και καιρό σ’ αυτή την κουβέντα. Στο Καυταντζόγλειο όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, προχωράνε οι εργασίες που είχαν καθυστερήσει. Έχουμε δώσει βαρύτητα σ’ αυτό. Όταν μπούμε σε διαδικασία προεδρικού διατάγματος για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, υπάρχει το θέμα παραχώρησης του Καυτανζογλείου στον ΠΑΟΚ για όσο γίνεται το νέο γήπεδο, για να μπορεί να αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ εκεί. Χρειάζονται εργασίες για να φιλοξενεί το Καυτανζόγλειο τις ανάλογες αθλητικές διοργανώσεις.

Ήδη έχουμε κάποια πράγματα ως κυβέρνηση σύμφωνα με τα δεδομένα. Συντονισμένα με τους φορείς του ΠΑΟΚ και τα αρμόδια υπουργεία συζητάμε τους τρόπους πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί το αίτημα που υπάρχει και να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να δώσω κάτι πιο συγκεκριμένο. Γίνεται προσπάθεια απ’ όλους ώστε να έχει το Καυτανζόγλειο τις ανάλογες υποδομές και να φιλοξενεί ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο Champions League τις ανάλογες διοργανώσεις για την περίοδο κατασκευής του νέου γηπέδου».

Για την καθυστέρηση εργασιών στο Καυτανζόγλειο:

«Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησαν κάποιες υποδομές που είχαν προγραμματιστεί. Ο αρμόδιος υπουργός έχει πάρει την ευθύνη για την υλοποίηση των έργων. Είμαστε συντονισμένοι για να ολοκληρώσουμε τα έργα και τις κατάλληλες υποδομές. Και ο ΠΑΟΚ είναι συντονισμένος γι’ αυτή την προσπάθεια».

Για το χρονοδιάγραμμα του νέου γηπέδου και τη φάση που βρίσκεται:

«Είμαστε σε φάση γνωμοδότησης όλων των υπουργείων. Οι χρήσεις γης. Ήδη από την περασμένη Τρίτη πέρασε το αίτημα από τον ΠΑΟΚ από το υπουργείο Πολιτισμού. Είχαμε συνάντηση και στο Υποδομών για την υπογειοποίηση, ώστε να αλλάξει η περιοχή και να αλλάξει να γίνει πιο φιλική στους κατοίκους και όσους επισκέπτονται το γήπεδο. Είμαστε στην έγκριση της περιβαλλοντολογικής για να περάσει μετά το κεντρικό συμβούλιο και στη συνέχεια να πάρει σάρκα και οστά το ειδικό χωρικό και να βγει το προεδρικό διάταγμα. Υπολογίζουμε Απρίλιο με Μάιο του 2021. Αυτός είναι ο στόχος. Ταυτόχρονα θα μπούμε σε εξειδικεύσεις για να δούμε την εικόνα που θα έχει η περιοχή μετά την έγκριση και το προεδρικό διάταγμα. Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα κόστος και κατασκευής του γηπέδου 150 εκ. ευρώ και υπολογίζουμε το χρόνο κατασκευής σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα 3 με 3,5 χρόνια. Στόχος μας όλων είναι ο ΠΑΟΚ στα 100 χρόνια το 2026 να παίξει στο νέο του γήπεδο. Είναι πολιτική βούληση είναι να βοηθήσουμε στην ανάπλαση και ανέγερση του γηπέδου για να βρούμε την καλύτερη λύση και για το καλό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Ένα τέτοιο γήπεδο φιλοξενεί διάφορες διοργανώσεις και δημιουργείται αναπτυξιακός πυλώνας. Ξέρουμε περίπου τον προϋπολογισμό. Μιλάμε για ένα ειδικό χωρικό σχέδιο».

Για τη χωρητικότητα και τις λεπτομέρειες του γηπέδου:

«Τα έχουμε συζητήσει αυτά. Γίνεται προσπάθεια με τα δεδομένα που θα μας θέσουν οι υπηρεσίες και δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι την έγκριση του προεδρικού διατάγματος».

Για την παραχώρηση του Αλεξανδρείου στον Άρη:

«Έγινε συζήτηση και γι’ αυτό το ζήτημα. Για τις εγκαταστάσεις, τις ομάδες γενικά. Από εμάς υπάρχει πολιτική βούληση. Προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση σ’ αυτό με την ηγεσία του Άρη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα