Αντώνης Σαμαράς: «Είμαστε Έλληνες! Ο σπόρος που δεν πεθαίνει ποτέ. Να το θυμούνται όλοι αυτό!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την παρουσία του τέως πρωθυπουργού οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον οθωμανικό ζυγό

Στην πατρώα μεσσηνιακή γη βρέθηκε σήμερα (23/3) ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, για να τιμήσει την επέτειο της συμπλήρωση 200 ετών από την  απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον οθωμανικό ζυγό.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν μπορούσε να μην δώσει το «παρών» στις λιτές -ελέω COVID– εορταστικές εκδηλώσεις, ενθυμούμενος ότι η απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821 ήταν ένα από τα πρώτα επεισόδια του επαναστατικού Αγώνα, όπου μάλιστα οι Τούρκοι κατακτητές παρέδωσαν την πόλη χωρίς να προβάλλουν αντίσταση, ξεγελασμένοι από τους εξεγερμένους πατριώτες.

«Κόντρα σε όλους και σε όλα»

Στην ολιγόλογη αλλά γεμάτη νοήματα δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε:

«Πριν 200 χρόνια, σε αυτήν εδώ τη γη, ξεκίνησε ο αγώνας για του Χριστού την πίστη την Αγία και την Ελευθερία. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντρα σε αυτοκρατορίες. Κόντρα και σε αυτήν την ίδια τη λογική. Ματώσαμε αλλά κερδίσαμε.

»Και συγκλονίσαμε, συγκινήσαμε, εμπνεύσαμε, αφυπνίσαμε όλη την Οικουμένη τότε. Αυτήν την Ιστορία τιμάμε σήμερα. Κι αυτόν τον αγώνα δίνουμε εμείς οι Έλληνες.

»Είμαστε Έλληνες! Ο σπόρος που δεν πεθαίνει ποτέ. Να το θυμούνται όλοι αυτό!».

Σημειώνεται ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας παρέστη και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα