Απαγάγουν κυνηγόσκυλα από την Βόρεια Ελλάδα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κυνηγοί  μετά τις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν μνεία σε μια πρωτοφανή έξαρση των απαγωγών κυνηγετικών σκύλων σε Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις σχετικές καταγγελίες, σπείρες που κινούνται στις παραπάνω περιοχές βάζουν στόχο καλά εκπαιδευμένα σκυλιά κυνηγών, τα οποία τα απαγάγουν και στη συνέχεια τα μεταπωλούν κερδίζοντας πολλές χιλιάδες ευρώ!

«Εδώ στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια που είμαι πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και πιο πριν , είχαμε ελάχιστα τέτοια κρούσματα και όχι οργανωμένα με τη μορφή σπείρας» εξηγεί ο κ. Αθανάσιος Καραγιάννης πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, προσθέτοντας πως «πριν από μερικά χρόνια είχαμε μια κλοπή ενός ιχνηλάτη στους Τοξότες ο οποίος δεν βρέθηκε ποτέ, ήταν σπάνιο σκυλί, και υπάρχουν αναφορές πως βρίσκεται στο εξωτερικό. Ωστόσο μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά και όχι κάτι οργανωμένο με τη μορφή σπείρας. Ακούμε για τέτοια περιστατικά κυρίως στη Μακεδονία, ενώ από την επαφή μου και με τους γύρω Νομούς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουμε αντίστοιχα περιστατικά εδώ».

 

Ζητούν να βρουν σκύλο… έτοιμο!

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη ζήτηση για απόκτηση ενός σκύλου «έτοιμου», δηλαδή ενός σκύλου που έχει εκπαιδευτεί καταλλήλως, και έτσι προχωρούν σε κλοπές και στη συνέχεια πωλήσεις των ζώων. Βγάζουν πολλά λεφτά. Ένας καλά εκπαιδευμένος ιχνηλάτης μπορεί να πουληθεί από 3.000 έως και 5.000 ευρώ.

Οι δράστες φαίνεται πως δρουν στοχευμένα, καθώς αρχικά εντοπίζουν και παρακολουθούν τα σκυλιά που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια βρίσκουν τρόπο να τα κλέψουν. Ακολούθως παρουσιάζοντας στους κυνηγούς – πελάτες τους, συνήθως σε άλλες περιοχές, και εκεί πωλούν τα «κλοπιμαία» τους. Πριν από μερικές ημέρες αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη ωστόσο οι δράστες έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, γεγονός που ξεσκέπασε ένα μέρος της δράσης του κυκλώματος. Αντίστοιχα περιστατικά θορυβούν τους κυνηγούς της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για να μην πέσουν θύματα και χάσουν τα εκπαιδευμένα τους σκυλιά.

 

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης