Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικές οδούς ενόψει Πάσχα

Αυστηροποιούνται τα μέτρα. Διπλασιάζεται το πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης στα 300 ευρώ. Τι είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς

Αυστηροποιούνται τα μέτρα στο πλαίσιο της περιορισμένης μετακίνησης λόγω του κορωνοϊού ενόψει Πάσχα, ώστε να αποφευχθεί πιθανή διάδοση του ιού τόσο στα χωριά όσο και στα νησιά, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τους κατοίκους.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εκτός από την αυστηροποίηση των μέτρων, ανακοίνωσε και τον διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση ανακοίνωσε.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη προστασίας της υπαίθρου και νησιών, αλλά και των ευπαθών ομάδων που κατοικούν εκεί. Όπως τόνισε, οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού. Με γνώμονα αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αυστηροποίηση των ελέγχων.

Από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά ελέγχους ενόψει της εξόδου του Πάσχα. Μπλόκα και έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στα διόδια, στα αεροδρόμια, στους εθνικούς και περιφερειακούς δρόμους εξόδου. Παράλληλα το Λιμενικό θα κάνει ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς και σε όλα τα λιμάνια.

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. «Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Καταχρηστική μετακίνηση προς μόνιμη κατοικία για λόγους αναψυχής θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες», δήλωσε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης