Άπαιχτος ο Καμμένος…

Ο καλύτερος του χωριού είναι ο Πάνος ο Καμμένος. Δεν υπάρχει δεύτερος κι άμα έχουνε μυαλό στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να του αυξήσουνε το μεροκάματο του Πάνου. Από την πρώτη στιγμή με τις φωτιές όπου έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, ο μέγας πολιτικός άνδρας Πάνος Καμμένος έκανε τους υπολογισμούς του. Τα γκολ το ένα πίσω από το άλλο πέφτανε σε βάρος της κυβέρνησης και κάποιος έπρεπε να πει να το γυρίσει το ματς.

Εδώ, δηλαδή, μιλάμε ότι ο Πάνος ο Καμμένος είναι Μουρίνιο και βάλε. Ποιος Τσίπρας τώρα και ποιος Πολάκης και ποιος Σκουρλέτης. Όλοι αυτοί καθόντουσαν στον πάγκο και βλέπανε τον Καμμένο να κάνει αλλαγές για να αλλάξει το σκορ, ενώ συνεχιζόταν η τραγωδία. Πάει και γράφει στο τουίτερ ο Πάνος ο Καμμένος για ΚEΕΛΠΝΟ, για ηρωίνες, για το NoorOne και τα ρέστα. Ενώ μετράγανε νεκρούς ακόμα. Στην απ’ έξω τα έλεγε ο Πάνος. Ολόκληρος αρχηγός κόμματος, βασικός υπουργός της κυβέρνησης και μιλούσε με υπονοούμενα ο Πάνος ο Καμμένος. Οι πολιτικοί υποτίθεται ότι μιλάνε κατ’ ευθείαν στον λαό με διευθύνσεις και ονόματα, δεν το φέρουνε «γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης». Κι εγώ  λέω ότι αρχίζει το σίριαλ Μαρινάκη στη ζωή του τόπου. Θα γίνει δίκη κανονικά, σου λέει ο Καμμένος, η Τζίβα είναι εδώ. Μάλιστα. Κατ’ αρχάς, πώς ξέρει ο Καμμένος ότι θα γίνει δίκη; Έχει τίποτα νταλαβέρια με τον ανακριτή που θα διοριστεί τον Σεπτέμβριο –που κανείς δεν ξέρει ποιος θα διοριστεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά– και έχει προεξοφλήσει την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών –που βεβαίως θα παραλάβει τον φάκελο τα Χριστούγεννα– και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα βγει το επόμενο Πάσχα; Και αν γίνει δίκη, ξέρει και ποια απόφαση θα βγει; Ξέρει το αποτέλεσμα ο Πάνος και άφησε υπονοούμενα; Θα γίνει δίκη, σου λέει ο Καμμένος.

Δηλαδή, όλη η Ελλάδα έψαχνε να δει τι θα γίνει με τα δυο αγγελούδια τα διδυμάκια, που τελικά τα βρήκανε πεθαμένα στην αγκαλιά της γιαγιάς τους κι ο Πάνος πανηγύριζε ότι θα γίνει η δίκη. Γι’ αυτό λέω ότι ο Μαρινάκης θα γίνει τηλεοπτική σειρά από τώρα και στο εξής, μέχρι τις εκλογές. Κάθε μέρα θα παίζουνε Μαρινάκη τα κανάλια ότι θα γίνει δίκη. Έτσι είναι. Μόνο ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο μπορούν να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τα ζόρια. Σάμπως έχουν να δείξουν στον λαό τίποτα άλλο; Μόνο Μαρινάκη και Αλαφούζο. Αν καταφέρεις και τους βάλεις φυλακή, καθαρίζεις. Ότι έγινε πραγματικότητα οι δεσμεύσεις της Αριστεράς ότι θ’ αποκαθάρει το βρωμερό τοπίο. Μιας που έγιναν και φίλοι τώρα ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο, μια χαρά δένει το σενάριο.

Έτσι είναι. Αν βάλει και τον Μαρινάκη στη φυλακή, ακόμα καλύτερα. Να έχει ο κόσμος κάτι ν’ ασχολείται για να ξεχάσει τις πυρκαγιές. Μιλάμε, δηλαδή, για κτηνωδία. Να κλαίει όλη η Ελλάδα κι ο Καμμένος να θέλει να στρέψει την προσοχή του κόσμου στον Μαρινάκη και το ΚΕΛΠΝΟ. Τη λες κι απανθρωπιά, το λιγότερο.

Τα είδε όλα αυτά ο Πολάκης κι άρχισε τα δικά του. Μη τυχόν, δηλαδή, και του πάρει όλο το Focus ο Καμμένος. Και αρχίζει να γράφει τα δικά του. Δημοσίευσε ένα κείμενο μία Αννίτα Π. και αμέσως ο Πολάκης τη βρήκε την άκρη για να διατρανώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Πλακώθηκε να γράφει στο τουίτερ. Πραγματικά, είναι για να πας κατ’ ευθείαν για το Δαφνί. Εδώ ακόμα η Ελλάδα έχει τόσους αγνοούμενους κι ο Καμμένος με τον Πολάκη ν’ ασχολούνται με το τουίτερ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασέβεια προς τους νεκρούς και τους ζωντανούς-νεκρούς της τραγωδίας. Πώς το μπορούνε, ρε φίλε, είναι φοβερό, να μπαίνουνε στο τουίτερ και να ποστάρουνε; Τίποτα δεν τους αγγίζει; Δεν τρέχει αίμα στις φλέβες τους, σαλέπι τρέχει;

Κι άντε, ο Καμμένος με τον Πολάκη γράψανε ό,τι γράψανε. Αυτός ο Καρανίκας πού διάολο έχει κρυφτεί; Τώρα τον χρειάζεται ο ελληνικός λαός να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ριζοσπαστικές ιδέες για την Αριστερά έχει ο Καρανίκας και τις ποστάρει στα social media. Είναι πολύ «προχώ» ο άνθρωπος, που λένε κι οι νεολαίοι. Κι αντί να αρχίσει να γράφει για την ιστορική αναγκαιότητα της Αριστεράς να μεταλλάξει τη συνθετική σκέψη της αντίστιξης των ταξικών και ημιταξικών φαινομένων της αντιπαλότητας με την άρχουσα τάξη στο Μάτι και τον Νέο Βουτσά, χάθηκε από προσώπου γης. Ούτε ένα ποστάρισμα, για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι είναι εδώ, ότι υπάρχει. Να θέσει σε μια ιδεολογική βάση την παρεμβατικότητα της αστικής τάξης στην αποδόμηση της κοινωνίας και του αξιακού συστήματος δόμησης στην Ανατολική Αττική. Τον μαζέψανε, βέβαια, τον Καρανίκα. Τον έχουνε εκεί πέρα να πετάει καμία ατάκα για να γίνεται φάση, αλλά μέχρι εκεί. Μετά, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Αλέξης.

 

Αντίσταση στον ΣΚΑΪ

Η «Α» βέβαια το έγραψε από την πρώτη στιγμή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανένα κόμμα της πλάκας. Έχει ιδεολογικούς ινστρούχτορες μέσα του, που πασχίζουν για το καλό της ελληνικής κοινωνίας. Κι έτσι, για να σταματήσει ο λαός να ασχολείται με τις φωτιές και τους νεκρούς, θ’ ανοίξει το συρτάρι του για να βγάλει ένα «σκάνδαλο» να το μοιράσει για σανό στην ελληνική κοινωνία. Κυβέρνηση της καθαρότητας είναι, δεν βρίσκεις τίποτα βρώμικο μέσα. Πλασάρεις ένα θέμα στην ελληνική πραγματικότητα και καθαρίζεις. Όλο και κάποιους θα βρεις ν’ αρχίσουν να γράφουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο και τους άλλους. Κι έπιασε το κόλπο, βέβαια. Η κυβέρνηση απέσυρε τα στελέχη της από τον ΣΚΑΪ. Μιλάμε για τεράστια επιτυχία. Ο ΣΚΑΪ δεν θα μεταδίδει τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίει που λαός που κάηκε γιατί είχε χτίσει παράνομα.

 

Διαβάστε επίσης