Απαισιόδοξοι 7 στους 10 Έλληνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια

“Μαύρες” είναι οι προβλέψεις των Ελλήνων μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια αφού απαισιόδοξοι είναι 7 στους 10 πολίτες.

Αυτό  προκύπτει από την έρευνα της Pulse για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Το συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 62% δε βλέπει «φως» σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

47% θέλουν εκλογές

Παράλληλα, εκφράζουν ολοένα και λιγότερο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, την οποία κρίνουν λιγότερο αποτελεσματική στη στήριξη των ευάλωτων οικονομικά τάξεων, ενώ στο ερώτημα αν είναι αναγκαίες οι πρόωρες εθνικές εκλογές για την βελτίωση της οικονομίας το 47% απαντά σίγουρα και μάλλον «ναι».

Ειδικότερα, για το αν θα υπάρξει βελτίωση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, το ποσοστό των ερωτηθέντων που εμφανίζεται απαισιόδοξο αγγίζει το 62%, με μόλις το 29% να δηλώνει αισιόδοξο.

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται η πλειοψηφία απέναντι στη στάση της κυβέρνησης για τις επενδύσεις, με το 66% να την αξιολογεί αρνητικά στο χειρισμό της.

Το ίδιο ανάξια κρίνει την κυβέρνηση και στη στήριξη ευάλωτων οικονομικά τάξεων, άνεργων και χαμηλοσυνταξιούχων το 61%.

Επιπλέον, εξίσου αρνητικές βλέψεις έχει και το 57% των πολιτών σχετικά με την προσωπική οικονομική του κατάσταση με μόλις το 34% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Τέλος, το 77% των ερωτηθέντων ζητά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την κρίση και το 74% τονίζει πως χρειάζονται προσλήψεις νέου και κατάλληλου προσωπικού σε Παιδεία, Υγεία και Ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα