Απαλλαγή Ράικου για την υπόθεση Παπαντωνίου

Είχε ασκηθεί εναντίον της πειθαρχική δίωξη επειδή φερόταν να μην είχε στείλει στην ανακρίτρια τμήματα των δικογραφιών που αφορούσαν τους Θωμά Λιακουνάκο και Γιάννο Παπαντωνίου

Με απόφαση του 9μελούς πειθαρχικού συμβουλίου ΑΠ απαλλάχτηκε η εισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράικου, για την πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον της με την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Η κ. Ράικου αρχικά είχε απαλλαγεί από το επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, λίγο καιρό πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Μιχ. Καλογήρου τον Σεπτέμβρη του 2018, αφού ε΄χε ήδη παραιτηθεί από τη θέση της Εισαγγελέα Διαφθοράς, την οποία κατέλαβε στη συνέχεια η εισαγγελέας εφετών Ελένη Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, παραιτήθηκε μετά από αναφορά της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα, σύμφωνα με την οποία δεν της είχαν αποσταλεί από το γραφείο της κας Ράικου τμήματα των δικογραφιών που αφορούσαν τους Θωμά Λιακουνάκο και Γιάννο Παπαντωνίου.

Διαβάστε επίσης